InterieurTuinWonen

Zo maak je een echte mancave in eigen tuin

mancave in eigen tuin

Het is als man heerlijk om een eigen plekje in huis te hebben. Jezelf even terug kunnen trekken en op adem te komen. Soms is het immers lastig om een veeleisende carrière met een druk gezin te combineren. Alle ballen in de lucht houden is door de huidige prestatiemaatschappij steeds lastiger geworden. Daarom is het belangrijk om soms even pas op de plaats te houden en tot rust te komen. En waar kun je dit beter doen dan in je eigen mancave? Helaas is er in een gemiddelde woning vaak geen ruimte om een mancave te realiseren. In dat geval kan de tuin de uitkomst bieden!

De meeste mannen associëren een mancave met een ruimte binnenshuis. Een lege garage, een fijne zolder om met je vrienden te vertoeven of te gamen. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Wanneer die ruimte er echter niet is zal je creatief moeten omgaan met de beschikbare ruimte in- en buitenshuis. Bovendien heeft een mancave in eigen tuin ook nog eens een aantal voordelen. Misschien is een gaming pc kopen nu eindelijk mogelijk, want in dit artikel vertellen we hoe je deze mancave in eigen tuin realiseert! Ga er maar goed voor zitten en laat je inspireren.

Voordelen van een mancave in eigen tuin

Maar waarom zou je een mancave in eigen tuin realiseren? Afgezien van ruimtegebrek in huis zijn er gelukkig nog veel meer redenen om een tuinhuis te verkiezen boven je eigen woning. Zelfs wanneer er wel mogelijkheden zijn om de mancave in huis te bouwen. Wij zetten de grootste voordelen op een rijtje:

  • Als je het tuinhuis goed isoleert zal er minder sprake zijn van geluidsoverlast. Daardoor kun je gerust de stereo een standje hoger zetten of van het geweldige geluid van je gaming pc Niet alleen je partner of andere gezinsleden zullen hier weinig last van hebben, maar ook voor de buren is het een veel prettiger idee.
  • Bij een mancave in huis heb je altijd nog te maken met je gezinsleden. Zij kunnen klagen bij geluidsoverlast, plotseling binnen komen vallen en je storen bij het beoefenen van je grootste hobby’s. Met een mancave in eigen tuin geniet je van veel meer privacy, omdat het voor mensen minder verleidelijk is om even snel aan te kloppen.

Mancave in eigen tuin maken

Bij het realiseren van een mancave in eigen tuin is het belangrijk om met enkele zaken rekening te houden. Waar wil je de ruimte voor gebruiken? Wil je deze als gameruimte indelen? Of juist als plekje om rustig te studeren, films te kijken of misschien zelfs wel te fitnessen? Dan moet de ruimte hier wel op ingericht zijn. Denk bijvoorbeeld aan voldoende stopcontacten, de juiste verlichting en eventueel kasten om spullen in op te bergen.

Je kunt de mancave verder geheel naar eigen wens indelen. Ben je het niet altijd eens met de decoratieve vaardigheden van je partner? Dan is nu je kans om jouw eigen plekje geheel naar eigen smaak in te richten. Kies bijvoorbeeld voor die mooie zoutlampen die je al een tijdje op je verlanglijstje had staan en ga voor kleuren die jou gelukkig maken.

Veel mensen beschikken al over een schuur of tuinhuis die eenvoudig omgetoverd kan worden tot mancave. Door slechts enkele aanpassingen aan te brengen kun je deze eenvoudig gebruiken. Beschik je nog niet over een geschikte ruimte? Bekijk dan wat de mogelijkheden zijn om een tuinhuis te laten plaatsen of misschien wel zelf te maken.

Geef een reactie