DuurzaamTipsVerbouwen

Populaire bouwmaterialen

Populaire bouwmaterialen

Tegenwoordig proberen we in ons renovatieproces zoveel mogelijk na te denken over duurzaamheid, wat steeds meer nodig is als je naar de planeet kijkt. Heb je er ooit over nagedacht om PVC als materiaal te kiezen? Veel duurzamer dan hout. We vertellen je er graag meer over.

PVC als materiaal

PVC is een veelgebruikte kunststof. PVC lamellen kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Zoals plafonds, sierpanelen en lateien. PVC wordt vaak gebruikt vanwege het gemak van fabricage en isolerende eigenschappen. Bovendien kan PVC in elke vorm worden gevormd. Daarom wordt het vaak gebruikt voor producten met complexe vormen.

Verschillende opties

Een bekend merk dat PVC lamellen levert is Twinson. Twinson heeft onderhoudsarme PVC-platen. Twinson is een onderhoudsvriendelijk alternatief voor traditioneel hardhout. Twinson vloeren zijn gemaakt van een unieke combinatie van hout en PVC waardoor ze een warme uitstraling hebben met behoud van de elasticiteit van PVC.

Twinson vloeren zijn eenvoudig te leggen en aan beide zijden te gebruiken, je kunt dus kiezen uit twee verschillende constructies. Natuurlijk kun je kiezen uit verschillende secundaire profielen om de juiste look te krijgen. Ze zijn uitermate geschikt om een vlonder of terras van te maken in de tuin. Ze rotten niet en kunnen alle weersinvloeden aan.

Een andere populaire keuze voor kunststof panelen is Unipanel. Unipanel bouwpanelen zijn gemaakt van high-density polyethyleen (HDPE), waardoor ze zeer duurzaam zijn. Deze panelen zijn geschikt voor buitenbekleding en binnenmuren, evenals voor niet-dragende binnen- en buitentoepassingen. De kwaliteit van Unipanel is nagenoeg gelijk aan die van hout. Dus de uitzichten zijn in principe hetzelfde. In tegenstelling tot hout hebben Unipanel platen minder onderhoud nodig.

De laatste uitgelichte optie is kunststof gevelbekleding. Zoals de naam al doet vermoeden is dit perfect voor de gevel, maar ook bijvoorbeeld op dakkapellen en schuren. Een populair merk hiervan is Keralit. Het unieke aan dit materiaal is dat het erg onderhoudsvrij is. Dat is wel handig op zulke hoogtes. De panelen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren zodat de gevel direct in de juiste kleur geplaatst wordt zonder te schilderen. Het is wel mogelijk om het later nog te schilderen, maar dit hoeft dus niet. Keralit biedt 10 jaar garantie.

Geef een reactie