BadkamerTipsWonen

Een mooie badkamer kan niet zonder…

Een mooie badkamer kan niet zonder...

a, waar kan een mooie badkamer nou niet zonder? Weet jij het? Roep maar! Een vrijstaand bad met bubbelfunctie, check. Een wc, check. Een opbouw wasbak, check. Een bidet, check. Een inloopdouche … check. Een prachtig badkamermeubel, check. Een designradiator, check. Deco items, check. Hadden we het wel zo? Aardig badkamertje, hè! Maar nee, je bent het allerbelangrijkste vergeten…

Een goede, moderne top-of-the-bill badkamer begint natuurlijk bij goed loodgieters- en installatiewerk. Als je afvoeren niet functioneren, kun je niet genieten van je mooie badkamer. Niets is erger als er je een nieuwe badkamer aansluit op oude afvoeren, zonder deze eerst goed te controleren. Zijn ze nog goed? Passen de aansluitingen goed? Zitten er nu al geen lichte verstoppingen? Maken de afvoerbuizen geen bizarre bochten (waarin van alles kan vastlopen)?

Zonder goede afvoeren geen goede badkamer

Een goede badkamer begint dus bij een goede afvoer. En als je een nieuwe badkamer gaat installeren, is het verstandig om er dus rekening mee te houden dat de afvoeren en het rioleringsstelsel ook aankunnen wat je er allemaal  op gaat aansluiten. Als een afvoer ineens teveel afvalwater te verwerken krijgt, kan het namelijk misgaan.Het is dus belangrijk om daar bij het ontwerp van de nieuwe badkamer terdege rekening mee te houden, want het is bepaald niet fijn als je niet van je badkamer kunt genieten omdat je steeds met verstoppingen komt te zitten of langzaam weglopend water.

Zonder goede afvoeren geen goede badkamer

Wat zijn oorzaken van een verstopping?

Verstoppingen zijn vaak een kwestie van ‘eigen schuld, dikke bult’. We spoelen van alles door de gootsteen en denken dat de wc een afvalbak is. Dirk van RBZ Riooltechniek is in zijn dagelijkse werk al de gekste dingen tegengekomen in met name wc-afvoeren: “Er belandt van alles in het toilet… Van kunstgebitten tot portemonnees, van telefoons tot wc-blokjes en van vrouwenspeeltjes (ja, echt waar!) tot kinderspeelgoed. Of er wordt jus door het toilet gespoeld waar nog een karbonade in zit. Je kunt het zo gek niet bedenken!” Als dat soort zaken door het toilet gespoeld worden, kun je erop wachten dat zich een verstopping voordoet.

Kan ik zelf iets doen bij een verstopping?

Dit hangt sterk van de verstopping af. Wanneer je enkel hinder ondervindt van een wastafel waarin het water niet lekker wegloopt, zou je de sifon onder de wasbak eraf kunnen draaien om te kijken of daar het probleem zit. Als je last hebt van een hardnekkige ontstopping, raden rioolexperts van Beestjes Kwijt, waaronder Bram Smit van Smit Riooltechniek, je sterk af je afvoer zelf te ontstoppen: “Je kunt doen wat je wilt, lekker met een plopper of weet ik veel wat… Maar zelf rommelen met een veer of chemische ontstopper, daar ben ik absoluut geen voorstander van. Je maakt het vaak van kwaad tot erger.” 

Wat moet je dan wél doen? 

Liever laat je het ontstoppen van een afvoer over aan experts. Dat bespaart je niet alleen onnodige kosten, maar ook een hele hoop stress. Zij kunnen zien waardoor de verstopping veroorzaakt wordt én deze ongedaan maken met de juiste materialen. Bovendien voorzien je ook van advies om een volgende verstopping te voorkomen. Heb je last van een ontstopping? Bel of mail dan naar Ontstoppingsdienst Breda! Dan is een afspraak zó geregeld. En niet vergeten hè, waar kan een mooi badkamer niet zonder? Juist!

Geef een reactie