TipsWonen

Camera beveiliging voor thuis: de IP Camera

ip camara

IP staat voor Internet Protocol, een IP camera is dus een camera die op Wifi werkt. Met deze IP camera kun je jouw woning in de gaten houden op afstand, ook als je op een grote afstand bent. Een IP camera is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar en kan ook in sommige gevallen uitgebreid worden met andere beveiligingsaccessoires. Voordat je een IP camera gaat aanschaffen is het dus belangrijk dat je jezelf goed laat informeren over de mogelijkheden van die bewuste IP camera die jij wilt kopen, zodat jij deze kunt inzetten op de manier die jij wenst.

De belangrijkste functionaliteiten van een IP camera

Meestal wordt een IP camera aangeschaft als beveiligingsoptie. Een beveiligingscamera op Wifi is erg handig omdat je van een afstand eenvoudig kunt zien wat er in en rondom je woning gebeurd. Natuurlijk wil je het liefst dat een inbreker je woning met een grote boog voorbij loopt. Je wilt hem al afschrikken voordat hij zich bedenkt om in te gaan breken. Een beveiligingscamera helpt je hierbij want als de inbreker deze IP Camera ziet hangen, bedenkt hij zich vast twee keer voordat hij erlangs loopt en in beeld komt te staan. Het is dus verstandig om een beveiligingscamera gewoon in het zicht te hangen. Besluit de inbreker toch een poging te wagen dan is het hebben van een bewegingsmelder die aangesloten zit op de camera wel een hele handige functie. Zodra er een beweging gedetecteerd wordt krijg jij een seintje via je smartphone. Je kunt dan via de IP camera zien wat er aan de hand is en indien nodig de politie alarmeren. Kies dus voor een IP camera die je kunt uitbreiden met andere beveiligingsaccessoires.

Livestreaming en opgenomen beelden

Livestreaming is natuurlijk heel erg handig. Je kunt letterlijk zien wat er gaande is in en rondom je woning. Al dan niet tegen je wens in. Je kent vast de reclame op TV dat de postbode een pakketje komt brengen en de huiseigenaar via de camera ziet dat hij er staat. Via de bijbehorende microfoon en luidspreker vraagt hij de postbode om het pakketje bij de achterdeur neer te zetten. Wil jij dit ook kunnen doen met jouw IP camera, zorg dan dat je jouw nieuwe IP camera kunt koppelen aan een luidspreker en microfoon. Een IP camera kan ook beelden opnemen. De Nederlandse regels rondom de opgenomen beelden zijn vaak onduidelijk omdat deze verschillen van de regels in andere landen.

Mag je opgenomen beelden gebruiken als bewijs?

Is er een inbraak bij je thuis geweest en heb je de beveiligingsbeelden opgenomen als bewijs? In de Amerikaanse televisieseries zal je dan te horen krijgen dat dit onrechtmatig verkregen bewijs is. Echter in Nederland mogen de camerabeelden van burgers gewoon als bewijs ingebracht worden. Het is dus toegestaan om voor de beveiliging van je eigen woonhuis IP Camera’s in te zetten. De Nederlandse wet eist wel dat je dit duidelijk aankondigt. Je kunt hiervoor speciale bordjes kopen met erop geschreven “cameratoezicht”. Deze kun je bij de voordeur plaatsen of op een andere opzichtige plek.

Een beveiligingscamera installeren

Somfy IP camera plug & play is een zeer eenvoudig te installeren camera. Met dit alarmsysteem kun je heel eenvoudig maar doeltreffend je huis beveiligen. De naam zegt het al inpluggen en klaar! Binnen een minuut of tien is jouw complete alarmsysteem geïnstalleerd. Je zet of hangt de IP camera op een strategische plek, download de bijbehorende app en klaar ben je. Het is trouwens mogelijk om meerdere mensen aan de bijbehorende app toe te voegen zodat als er onraad is niet alleen jij een pushbericht krijgt.

Somfy IP camera uitbreiden met extra beveiliging accessoires

Als je start met het aanschaffen van camerabewaking, dan is de Somfy IP camera One bijvoorbeeld mooi om mee te beginnen. Deze kun je indien gewenst ook eenvoudig uitbreiden met deursensoren, een binnen of buitensirene en bewegingsdetectoren. Je kunt ervoor zorgen dat je alarmsysteem nog eenvoudiger werkt door te kiezen voor een IntelliTAGS of key fobs. Deze opties maken het in en uitschakelen van het systeem een stuk eenvoudiger.

Een enorm betrouwbaar alarmsysteem

De Somfy IP camera is dus een uiterst productief alarm. Zelfs met stroomuitval blijft deze zijn werk doen. Je wordt ook dan gewoon gealarmeerd, de sirenes gaan loeien en de camera start met het opnemen van beelden. Dit komt omdat er een ingebouwde batterij in zit die het systeem overneemt op het moment dat bewust of onbewust de stroom wordt uitgeschakeld. Deze slimme beveiligingscamera kan zelfs onderscheid maken tussen de trilling die ontstaat door een kaatsende bal of een inbreker met een hamer. Je zult dus niet snel een vals alarm krijgen als je kiest voor deze IP camera met extra beveiligingsaccessoires.

Geef een reactie