TipsWonen

Teak tv-meubels: strak of gerecyled teak met een industriële look?

Teak tv-meubels

Iedereen wilt graag een mooi interieur hebben, ook in de woonkamer. Tegenwoordig heeft iedereen wel een tv. Als je aan een tv denkt in je interieur denk je bijna meteen aan teak tv-meubels. Er zijn heel veel verschillende soorten teak tv-meubels.

Soorten teak tv-meubels: van goedkoop tot echte kwaliteit

Er zijn heel veel verschillende soorten teak tv-meubels en prijsklassen voor teak tv-meubels. De prijs kan oplopen van €89,- tot €1199,-. Dit is een heel groot verschil in prijs. De producten met een hoge prijs zijn vaak groot en met veel lades. Elk tv-meubel heeft zijn eigen design. Er zijn verschillende categorieën qua teak tv-meubulair, industrieel, landelijk en vintage.

Industriële tv-meubels zijn meubels die vaak gemaakt zijn van gerecycled teak hout. Een voorbeeld hiervan is Tower Living Novara TV meubel. Het meubel ziet er een beetje donker uit en geeft een modern maar donker gevoel wat goed bij een donkere of zwarte muur of behang past.Industriële tv-meubels

Landelijke teak tv-meubels zijn meubels die gemaakt zijn van teak hout. Een voorbeeld hiervan is de Tower Living Corona TV meubel. Het meubel ziet er licht uit en geeft een modern/nieuw gevoel wat goed bij een lichte kleur of kleurrijke muur of behang past.

Vintage teak tv-meubels zijn meubels gemaakt van gerecycled teakhout gemixt met staal. Een voorbeeld hiervan is de Artistiq Tv-meubel ‘Cross’. Het meubel geeft net als de industriële meubels een donker gevoel, alleen deze geeft in plaats van een modern gevoel een ouderwets gevoel.

Hoogte van het teak tv-meubel: wat is de perfecte hoogte?

Voordat je een teak tv-meubel koopt, is het handig om rekening te houden met de hoogte van de meubel. De hoogte van het product heeft namelijk een grote invloed op je kijk op de woonkamer en hoe je tv kijkt. Als je een lage meubel koopt, staat de tv namelijk lager dan als je een hoge meubel koopt of de tv ophangt. Als je tv wilt kijken doe je dat zo’n beetje altijd om te ontspannen. Zodra je tv te hoog of te laag hangt, moet je je nek onnatuurlijk inspannen om goed te kijken. Hierdoor kun je last krijgen van duizeligheid en hoofdpijn. Daarom is een goede hoogte voor je tv belangrijk.

Teakhout: wat is het en waar komt het vandaan?

Teak is een houtsoort uit zuidoost Azië. Teak wordt gebruikt als een materiaal voor onder andere scheepsbouw en binnen- en tuinmeubelen. Teak hout is goed bestand tegen weer en wind, dus wordt daarom in beide toepassingen gebruikt. Mensen die teakhout verbouwen en verkopen, hebben in de loop van de tijd andere namen voor het hout verzonnen, teak met nog een voorvoegsel. Dit is tot stand gekomen omdat teakhout naar andere landen is gehaald voor massaproductie. Hierdoor zijn er ook veel verschillen in onder andere kleur, gewicht en hardheid. Teak hout is zeer geliefd bij meubels omdat het niet alleen goed bestand is tegen weer en wind, maar er ook nog is mooi uit ziet. Teak hout heeft een prachtige rustieke uitstraling, waardoor er voor elk interieur wel meubels van teak hout te vinden zijn die ook nog is staan. Meubels van teak hout zijn duurzaam en blijven lang goed, waardoor het een tijdloze uitstraling krijgt.

Geef een reactie