BadkamerTipsWonen

6 keer inspiratie voor een moderne badkamer

Badkamers zijn niet meer zoals vroeger en is veel meer geworden dan alleen een praktische ruimte. Badkamers hebben allerlei extra functies gekregen, zoals een plek om te ontspannen en een ruimte met luxe. Een moderne badkamer sluit goed aan op deze trend. Een moderne en sfeervolle badkamer brengt je veel sneller tot rust en biedt vele mogelijkheden.

1. Inloopdouche

Een inloopdouche is tegenwoordig erg populair in een moderne badkamer. Een inloopdouche geeft gemak omdat je zo naar binnen kunt lopen zonder over een drempel te stappen.  Hierdoor hebben veel mensen voorkeur voor een inloopdouche. Daarnaast straalt het ook één en al luxe uit met bijvoorbeeld een glazen wand of een van steen. Een ander voordeel van de inloopdouche is dat je deze zo groot kan maken als jij zelf wil zonder dat je een beperkte ruimte hebt van een douchecabine.

2. Verlichting

Goede verlichting is een van de belangrijkste dingen in een moderne badkamer. Door veel licht te creëren lijkt je badkamer een stuk ruimer en sfeervoller. Daarnaast is dimlicht een goede toevoeging aan een moderne badkamer, zodat je zelf de sfeer kunt regelen in de badkamer. Zo kun je het licht aanpassen naar jouw eigen wensen. Natuurlijk licht toelaten is ook erg belangrijk, zo lijkt jouw badkamer een stuk ruimer wanneer je kiest voor badkamer met lichte kleuren.

3. Ruimte

Ruimte creëren is in een moderne badkamer van essentieel belang. Een ruime badkamer zorg voor een stuk meer rust en genot. Zo kan het gevoel van ruimte gecreëerd worden door natuurlijk licht of door bijvoorbeeld een grote spiegel in de ruimte te hangen. Licht weerkaatst van de spiegel, waardoor er ook licht valt op plekken waar het normaal niet komt. Daarnaast kan veel ruimte worden gecreëerd door badkamermeubels op strategische plekken te plaatsen en zo veel mogelijk onnodige accessoires weg te laten.

moderne badkamer

4. Vrijstaand bad

Een vrijstaand bad past perfect in een moderne badkamer. Een vrijstaand bad kan erg sfeervol zijn en het middelpunt van de badkamer zijn. In een hedendaagse moderne badkamer is een vrijstaand bad niet meer weg te denken en zijn veel verschillende soorten en maten aan te schaffen.

5. Regendouche

Een regendouche is heerlijk om in te staan en wordt toegepast in veel badkamers. Door de grote douchekop heb je het gevoel alsof je in de regen staat, maar dan met warm water. Door een regendouche te installeren zorg je voor een relaxte douche-ervaring. Daarnaast komt vaak het water bij een regendouche recht naar beneden in plaats van vanuit een hoek, zoals bij een normale douchekop.

6. kleuren

De kleuren in een moderne badkamer zijn erg belangrijk. Zo worden tegenwoordig steeds vaker voor mat-witte sanitaire producten gekozen met strakke hoeken en rechte lijnen. De kleuren in jouw badkamer bepalen voor een groot deel de sfeer die jij wilt creëren. Zo zorgen donkere kleuren met oranje/geel licht vaak voor een wat relaxtere sfeer. Lichte kleuren worden veel gekozen, maar ook donkere kleuren zien we veel terugkomen in de moderne badkamer.

Ben je op zoek naar een moderne badkamer en wil je inspiratie op doen? Ga dan eens langs bij een showroom voor inspiratie en advies. Neem bijvoorbeeld Laurens Badkamers in Nijverdal. Zij hebben een showroom met verschillende opstellingen zodat jij inspiratie op kan doen.

Geef een reactie