InterieurTips

4 redenen om voor aluminium deuren te kiezen 

4 redenen om voor aluminium deuren te kiezen 

Aluminium deuren zijn helemaal van deze tijd. Ze beschikken over een zeer stoere en unieke uitstraling en zijn ook nog eens heel onderhoudsvriendelijk. Geen wonder dat steeds meer mensen hun woning met aluminium deuren verrijken. In de wereld van deuren is echter altijd wel iets te beleven. Het aanbod lijkt met de dag toe te nemen. Als je naast aluminium ook nog eens keuze hebt uit glas, staal, hout of kunststof, dan is het logisch dat dit je doet twijfelen. Want welke deur is nu de beste keuze? Welke deur past bij jou? 

In dit artikel zetten we aluminium deuren in het zonnetje. Hier vind je 4 redenen om voor een aluminium deur te kiezen. 

1. Minder onderhoud 


In deze tijd zijn we eigenlijk bijna altijd druk. We leven in een zeer gehaaste samenleving. Bijna ieder gezin moet met man en macht alle ballen in de lucht houden. Dan wil je wel dat je woning zo onderhoudsvriendelijk mogelijk is. Als een nieuwe deur ook betekent dat je hier ieder jaar weer ruim een dag mee in de weer bent, dan is dit natuurlijk geen prettig idee. Met aluminium deuren is dit probleem opgelost. Dit sterke materiaal is geheel onderhoudsarm. Aluminium hoeft niet geverfd te worden en trekt weinig vuil en stof aan. Hierdoor is enkel incidenteel een doekje over de deur halen – bijvoorbeeld als je de ramen toch al aan het lappen bent – voldoende om de deur in topconditie te houden. 

2. Stoere uitstraling 


Je houdt er van of je vindt het helemaal niets. De meningen zijn hierover verdeeld. Toch zijn aluminium deuren een lust voor het oog als je dol bent op een stoere uitstraling. Met name in moderne woningen en woningen met een industrieel interieur is de stoere finishing touch van een aluminium deur dan ook gewenst. 

Wist je dat aluminium deuren tegenwoordig ook in diverse donkerdere en lichtere kleuren verkrijgbaar zijn? Hierdoor kan je de deur geheel naar eigen wens samenstellen. Soms biedt deze dan ook zelfs een heel mooi contrast bij juist klassieke of landelijke woningen.

3. Duurzaam 


Een groot voordeel van aluminium deuren is dat ze over een zeer lange levensduur beschikken. Kies je voor een aluminium deur, dan heb je hier eigenlijk een leven lang plezier van. Wanneer je onverhoopt toch een andere deur wilt, dan is er alsnog goed nieuws. Veel aluminium deuren zijn tegenwoordig namelijk 100% recyclebaar. Een prettige gedachte als je een beetje op je eigen ecologische voetafdruk wilt letten. 

4. Sterker dan sterk 


Iedereen die wel eens aluminium in handen heeft gehad, weet wat een sterk en stabiel materiaal dit is. Dat komt zeker van pas bij een nieuwe deur. Door de hoge kwaliteit weet je immers zeker dat de deur lang mooi blijft. Daarnaast zal aluminium niet krimpen of uitzetten bij warmte of kou. De deur blijft bij alle weersomstandigheden mooi en sterk. 

Geef een reactie