InterieurTipsWonen

Geef uw woning een stijlvolle en verfijnde uitstraling met bamboe jaloezieën

Geef uw woning een stijlvolle en verfijnde uitstraling met bamboe jaloezieën

Nederland is dol op bamboe! Dit blijkt wel als we naar de huidige woontrends kijken. Steeds vaker kiezen we voor natuurlijke materialen om onze woningen mee te verrijken. Naast diverse houtsoorten is ook bamboe opvallend populair. Staan we hier van te kijken? Welnee! Want bamboe kent ontzettend veel voordelen en beschikt over een prettige en luxueuze uitstraling. Maar wist je dat je dit materiaal zelfs tegenkomt in jouw zoektocht naar nieuwe raambekleding? Bamboe jaloezieën verrijken steeds meer Nederlandse woningen en ieder jaar lijkt de vraag naar dit product toe te nemen. Een bamboe jaloezie op maat is niet alleen ongekend populair bij de Nederlandse bevolking, maar wordt ook steeds vaker toegepast door interieurspecialisten. Maar waarom eigenlijk? Wat zijn de voordelen van bamboe jaloezieën? En over welke verschillende mogelijkheden beschik je? Dat lees je in dit artikel!

Voordelen van bamboe jaloezieën

Als we de verschillende raambekleding soorten op basis van populariteit op een rijtje zetten, staan jaloezieën met kop en schouder op nummer één. Dit komt niet alleen omdat ze zeer praktisch in gebruik zijn, maar ook omdat ze ontzettend veelzijdig zijn. Ze zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar, waardoor ze in iedere ruimte gebruikt kunnen worden. Ook bamboe is een populaire optie. Bamboe jaloezieën hebben veel weg van standaard houten jaloezieën, maar beschikken echter over een aantal grote voordelen ten opzichte van hout. Wij zetten ze op een rijtje:

  • Bamboe jaloezieën zijn een stuk lichter en dunner dan houten jaloezieën. Hierdoor zijn jaloezieën bij bredere raampartijen ook eenvoudiger te bedienen. Bovendien beschikken andere jaloezieën vaak over dikkere lamellen, waardoor deze in volledig opgetrokken stand nog steeds opvallend zichtbaar zijn. Bij bamboe jaloezieën is dit niet het geval. De lamellen zijn dun en licht, waardoor ze vrijwel onzichtbaar zijn in opgetrokken stand.
  • Bamboe jaloezieën zijn – mits goed afgewerkt – zeer goed bestand tegen vocht en zonlicht. Hierdoor kunnen ze in iedere ruimte in huis geplaatst worden.
  • Bamboe is zeer eenvoudig af te nemen. Hierdoor kun je de hygiëne van iedere ruimte bevorderen. Regelmatig even afstoffen en afnemen met een licht vochtige doek is voldoende om de jaloezieën mooi te houden. Daardoor is het ook een uitstekende vorm van raambekleding voor de badkamer en/of keuken.
  • En last but not least: de uitstraling van bamboe. Dit is misschien wel de belangrijkste reden waarom steeds meer mensen voor bamboe jaloezieën kiezen. De natuurlijke uitstraling van bamboe geeft de woning direct een verfijnde en stijlvolle uitstraling. Hierdoor kun je iedere ruimte eenvoudig de finishing touch geven.

Voordelen van bamboe jaloezieën

Verschillende mogelijkheden

Ben jij overtuigd van de voordelen van bamboe jaloezieën, maar weet je niet zeker of deze ook bij jouw raampartijen passen? Dan kunnen we je geruststellen, want bamboe jaloezieën zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Of je nu jaloezieën voor een standaard raam zoekt of een aparte maat nodig hebt, vrijwel alles is mogelijk. Wij adviseren echter wel om de raambekleding door een professional in te laten meten, zodat je zeker weet dat jouw bamboe jaloezie prima op maat is. Zo geniet je al snel van een heerlijke sfeer in huis.

Geef een reactie