AlgemeenTips

5 tips bij het verkopen van je huis

5 tips bij het verkopen van je huis

Het verkopen van je huis is iets wat altijd lastig is, het gaat namelijk over veel geld dus je wil dat het goed gebeurt. Een goede voorbereiding is daarom essentieel, en in dit blogartikel vertellen we je graag een aantal tips voor het verkopen van je huis.

Tip 1: Zorg voor een nette woning

Een net huis verkoopt vele malen beter dan een huis dat een troep is, neem een paar dagen de tijd om alles goed uit te bezemen, poetsen en op te ruimen. Je kan ook een leuk plantje in de kamer zetten om het zo een frisse uitstraling te geven.

Tip 2: Vermijd persoonlijke spullen

Het is ook erg verstandig om de aanwezigheid van persoonlijke spullen zo veel mogelijk te vermijden. Wanneer er persoonlijke spullen aanwezig zijn voelt het voor bezichtigers als een huis van iemand anders, en niet een potentieel nieuw ‘’thuis’’

Tip 3: Laat professionele foto’s maken

Wanneer de woning is opgeruimd, en de persoonlijke spullen zijn verborgen is het tijd om foto’s te maken voor advertenties voor potentiële kopers. Een professionele fotograaf inhuren kan net wat meer kosten dan zelf foto’s maken, maar het is een zeer waardevolle investering. Foto’s van een professional worden meer gewaardeerd en de advertentie zal beter presteren.

Tip 4: Laat je woning taxeren

Bij het verkopen van een huis is het erg belangrijk om te weten wat de waarde is. Dit kun je gemakkelijk laten door middel van een professionele taxatie. Zo krijg je van een onafhankelijke partij een schatting van de waarde, en sta je steviger in je schoenen tijdens een onderhandeling.

Tip 5: Ga in zee met een ervaren makelaar

Een goed beeld hebben van de prijs van de woning is belangrijk, maar dat is niet altijd genoeg. Een makelaar met ervaring kan ook enorm helpen om nog meer opbrengst te realiseren. Op zoek naar een goede makelaar? Neem eens een kijkje bij Mercurius Makelaars, deze betrouwbare makelaar kan je van a tot z helpen.

Geef een reactie