Tips

DIY: Katoenen tas bedrukken

DIY Katoenen tas bedrukken

Katoenen tassen zijn hip and happening. In de supermarkt, de winkelstraten of op het strand: overal kom je ze tegen. Heb jij nog een katoenen tas liggen die je een beetje op wilt vrolijken? Dan is deze blog perfect voor jou! In vijf stappen leggen we uit hoe jij je tas met een leuke bedrukking opvrolijkt. Dit kun je gewoon thuis doen! Lees snel verder en ga aan de slag! 

# Stap 1: Een ontwerp maken

Een ontwerp is voor deze DIY natuurlijk noodzakelijk. Dit kan een leuke illustratie zijn, een leuke tekst of zelfs een foto van jou met je vrienden. Je kunt het ontwerp zo makkelijk of moeilijk maken als jij zelf wil. Een ontwerp in Word is bijvoorbeeld al meer dan voldoende, maar ook programma’s als Photoshop kunnen goed van pas komen. 

# Stap 2: Benodigdheden

Voordat we daadwerkelijk kunnen beginnen met het pimpen van de tas, zijn er een aantal spullen die je nodig hebt. Natuurlijk heb je een katoenen tas nodig, maar daarnaast ook een schaar, bakpapier, een stuk karton en transferpapier. Ten slotte moet je een strijkplank en strijkijzer tot je beschikking hebben. 

# Stap 3: Printen en knippen 

Alle voorbereidingen zijn nu getroffen: je hebt een ontwerp en alle benodigdheden zijn in huis. Nu kunnen we echt aan de slag! Print je ontwerp gespiegeld op het transferpapier. Wil je voor de zekerheid nog even checken of je tevreden bent met de grootte van het ontwerp, print het dan eerst nog even op normaal papier. Knip het gespiegelde ontwerp uit en leg het, met de bedrukking naar beneden, op de tas. 

# Stap 4: Strijken

Als je ontwerp goed op de tas ligt, leg je het bakpapier eroverheen. Zorg dat het stuk karton in de tas zit, zodat de bedrukking niet door de tas heen gaat. Nu mag je gaan strijken! Doe dit met licht draaiende bewegingen en zet vooral goed druk bij de randen. Doe dit voor een ruime minuut en laat de tas inclusief bakpapier daarna goed afkoelen. 

# Stap 5: Afronden 

Als het geheel is afgekoeld, kun je heel rustig het bakpapier eraf halen. Tadaa! Je eigen katoenen tas is klaar. Zie je nog een stukje dat niet goed op de tas is gedrukt, leg het bakpapier dan terug en ga er met het strijkijzer nog een keer overheen. Laat het daarna weer afkoelen. 

Bevalt het resultaat je en wil je veel meer tassen bedrukken? Ben je op zoek naar een betere kwaliteit bedrukking of vind je het eigenlijk maar gedoe om het allemaal zelf te doen? Ook daarvoor hebben we gelukkig een goede oplossing. Laat je katoenen tassen bedrukken bij Rotimshop.nl! Je kunt hier kiezen uit katoenen tassen in verschillende kleuren en formaten. Upload makkelijk je ontwerp en profiteer van korte levertijden! 

 

Geef een reactie