Verbouwen

Om lekker te klussen heb je gereedschap nodig

Om lekker te klussen heb je gereedschap nodig

Klus je graag? Dan weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om goed gereedschap te hebben. Wil je metaal of hout zagen? Dan heb je een bandzaagmachine nodig. Wil je een schroef in- of juist uitdraaien? Dan kun je niet zonder (elektrische) schroevendraaier. Moet er een spijker in een eind hout of in de muur? Je raadt het al: zonder hamer schiet dat niet op. En zo zijn er nog veel meer gereedschappen voor verschillende toepassingen. Heb je eenmaal een goede inventaris aan gereedschappen, dan zul je je moeten bezighouden met de volgende uitdaging.

Ruim je gereedschap netjes op

Je gereedschap netjes opruimen is belangrijk om verschillende redenen. Door je gereedschap goed te onderhouden en het op de juiste manier op te bergen zorg je ervoor dat het langer meegaat. Het is daarom belangrijk om je gereedschap altijd goed schoon en droog op te bergen. Netjes opgeborgen gereedschap en materialen liggen niet in de weg en vormen daardoor geen gevaar voor jezelf en je gezin. Je moet er niet aan denken dat je kind in een zaag of in een spijker stapt of dat je tante struikelt over een verlengsnoer.

Het is en blijft ook belangrijk om je gereedschap na ieder gebruik te checken. Is het snoer nog helemaal heel? Is de accu goed op te laden? Zijn de zaagjes nog scherp en hoe zit het met de bitjes voor je boormachine? Zorg dat je direct nieuwe onderdelen bestelt als je merkt dat er iets beschadigd of zelfs niet meer bruikbaar is. Het is voor je eigen veiligheid!

Hoe ruim je je gereedschap netjes op?

Je kunt er voor kiezen om van alle gereedschappen die je aanschaft de doos te blijven gebruiken. Heb je een boormachine gebruikt? Dan doe je die weer netjes terug in de doos. Maar is dat echt handig? Niet echt dus. De kartonnen doos die om zo’n apparaat zit is niet bedoeld om te gebruiken als opbergruimte. Kies liever voor een gereedschapskast of, als je echt alles handig bij de hand wilt hebben, een gereedschapswagen. Je kunt een vooraf gevulde gereedschapswagen kopen, maar je kunt ook kiezen voor een leeg exemplaar en die vullen met je eigen vertrouwde gereedschap. Door ieder stuk gereedschap een vaste plek toe te wijzen, zie je in één oogopslag of er gereedschap ontbreekt. In deze gereedschapswagen is ook ruimte voor al je bakjes met schroeven, moeren, pluggen, spijkers en ander klein spul. Je flesjes met houtlijm en andere lijmsoorten kun je er rechtop in bewaren. Je gereedschapswagen wordt zo een complete klusruimte op wielen!

 

Geef een reactie