TipsVerbouwen

Kan ik geld lenen voor verbouwing van mijn huis?

Kan ik geld lenen voor verbouwing van mijn huis?

Het verbouwen van uw woning kan erg noodzakelijk zijn en kan echt wat geld gaan kosten, vooral als het na een lange tijd gaat plaatsvinden. En dan kan het zo zijn dat u geld moet lenen voor een verbouwing. Het tijdig en op regelmatige basis onderhouden van uw woning is nodig, wilt u niet op een dag opstaan en merken dat het dak van uw woning er niet meer staat of dat de houten buitentrap is ingestort. Regelmatig onderhoud voorkomt de grote, onverwachte uitgave die herstelwerkzaamheden van schade aan uw woning met zich meebrengt. Het kan echter voorkomen, dat u bij het onderhoudsbeurt merkt dat uw beschikbaar budget nog net niet toereikend is voor die geplande verbouwing. Of dat er tijdens de verbouwingswerkzaamheden blijkt dat bij de calculatie niet voldoende rekening is gehouden met eventuele onvoorziene uitgaven. Bij een onderhoudsbeurt met een dringend karakter of om de al gestarte verbouwing voort te zetten, kunt u de opties bekijken voor het aangaan van een lening bij een bank of ander kredietinstelling. Hebt u geld nodig en draagt u nog geen kennis van de gestelde basis leningsvoorwaarden? Maar bovenal, waar u een betrouwbare partner in kredietverstrekking kunt vinden. Kijk dan hier in de recensies waar kredietnemers hun ervaring, met betrekking tot het aangaan van een krediet wegens verbouwing, hebben geplaatst. In dit artikel wordt kort samengevat ingegaan op leningen mogelijkheden en hoe te voorkomen dat u in gebreke zou kunnen raken bij het terugbetalen van uw verkregen krediet.

De hoogte van de lening

Afhankelijk van de hoogte van het te lenen bedrag kunt u zelf nagaan, welke lening het voordeligst uitvalt. Op websites van diverse kredietinstellingen vindt u uitgebreid de informatie en voorwaarden en de automatische lening calculator, die aan de hand van uw inkomen, het maandelijks af te lossen bedrag, binnen enkele seconden berekent. Wat bekent staat als de online simulatie lening. Bent u niet in staat dat zelf te doen of twijfelt u aan de keuze? Vraag dan deskundig advies bij een financieel expert. De simpele informatie kunt u verkrijgen door gewoon te stappen naar diverse bankinstellingen en de mogelijkheden te bekijken. Voor de verbouwing kan men gaan voor een persoonlijke lening of een hypotheek.

Persoonlijke lening of een hypotheek?

De persoonlijke lening kent diverse categorieën. Eén daarvan is de verbouwingslening. Bij akkoord, ontvangt u als lener eenmalig het leenbedrag op uw bankrekening. Het leenbedrag dient vervolgens terug te worden betaald in een vooraf bepaalde periode. Het leenbedrag bepaalt de rente. Volgens de bankinformatie geldt voor de persoonlijke lening, die wordt aangewend voor een verbouwing, een lagere vaste rente dan standaard. De hypothecaire lening kan tegen een lagere rente en aflossingsbedrag, net als een langere termijn van aflossing. Echter, daartegenover is er onroerend goed als onderpand vereist. Meestal is het de woning of gebouw, waar u de hypotheek voor aanvraagt.

Voorkomen dat u in gebreke geraakt

Het voorkomen dat u in gebreke raakt met uw aflossing, is niet moeilijk. Door de bank is voor de verstrekte goedkeuring al nagegaan in hoeverre u, aan de hand van uw maandelijkse vaste lasten, in staat bent af te lossen. Het is dan taak voor u goed te budgetteren en altijd eerst uw maandelijkse vaste lasten te betalen. Zo simpel! Probeer te sparen en geef niet meer uit dan wat u, na aftrek van de vaste lasten, overhoudt. Check!

Geef een reactie