InterieurTipsTuin

Zo hou je een rouwboeket lang mooi

Zo hou je een rouwboeket lang mooi

Heb je net een dierbare verloren? Dan vind je waarschijnlijk nog steun in het rouwboeket. Het rouwboeket is vaak het enige wat nog over is van de begrafenis of uitvaart. Je wil hier dan ook nog zo lang mogelijk van kunnen blijven genieten. Gelukkig zijn er veel manieren om het rouwboeket lang mooi te houden of om er op andere manieren lang van te kunnen genieten. Benieuwd hoe? Lees dan vooral even verder.

Zet het thuis in een vaas

Een rouwboeket helemaal in takt houden gaat niet altijd, maar mocht je deze zo lang mogelijk willen bewaren, kun je het boeket het beste in een vaas bewaren. Kies de mooiste bloemen uit het boeket en bind ze samen in een mooi nieuwe boeket. Zorg ervoor dat je bloemen schuin afsnijdt, zo kunnen ze gemakkelijker water opnemen. Daarnaast kun je het beste de bladeren die aan de stengels zitten verwijderen om te voorkomen dat deze vast geklemd komen te zitten in de vaas. Tot slot is het nog van belang om een goede plek te vinden voor de vaas. Zo kun je deze het beste niet in de buurt van een verwarming of raam zetten. Het boeket kan namelijk geen uren zon op een dag verdragen. Het beste kun je deze dan ook mooi ergens op een tafel of op de kast zetten. 

Zorg goed voor de bloemen

Deze tip spreekt natuurlijk voor zich, maar is wel erg belangrijk. Je kan je boeket wel mooi in een vaas zetten, maar als je er vervolgens nog niet goed voor zorgt, zul je merken dat ze alsnog snel zullen verwelken. Houd tussendoor goed in de gaten of het water nog vers is en ververs het wanneer dit niet zo is. Ook kun je tussendoor waar nodig weer even een stukje van de stengels afsnijden zodat ze de bloemen weer gemakkelijk water op kunnen nemen. Tot slot kun je voor het optimaalste effect ook nog wat bloemenvoeding aan het water toevoegen. Zo blijft het boeket zo lang mogelijk mooi.

Laat de bloemen drogen

Tot slot nog een andere manier om langer van je boeket te kunnen genieten. Je kan de bloemen namelijk ook laten drogen. Door ze te laten drogen kun je ze zo goed als voor altijd bewaren. Je kan er voor kiezen om het hele boeket te laten drogen, maar je kunt misschien beter een paar bloemen ervan uitkiezen. Dat is gemakkelijker en dan is de kans groter dat het droger goed en mooi lukt. Bloemen kunnen op verschillende manieren drogen, maar het belangrijkste is om ze op een droge en donkere plek neer te zetten. Een kartonnen doos met een deksel werkt bijvoorbeeld heel goed. Laat ze hier even een aantal weken staan. Ook kun je ze tussen bladzijden van een boek laten drogen voor een aantal weken. Je houdt dan wel platte bloemen over, maar deze kun je uitstekend gebruiken om mooi in te lijsten in een fotolijstje. Zo kun je er voor altijd van blijven genieten.

Geef een reactie