Tips

4 tips voor het vinden van de beste zweefparasol

4 tips voor het vinden van de beste zweefparasol

Er gaat niets boven relaxen in je tuin terwijl het zonnetje schijnt op je gelaat. Maar als je te lang in de zon blijft zitten, wordt het al snel te warm. En dan verlang je naar een heerlijk schaduwplekje. Een zweefparasol kan je dit bieden. Maar welke moet je dan kopen? Wij geven je 4 handige tips die je helpen om de beste zweefparasol te vinden!

Tip 1: Let op de kwaliteit van de voet

Wil je een zweefparasol kopen? Dan kan je kiezen voor een zweefparasol met voet of grondanker. Als je voor de eerste optie gaat, is het belangrijk om erop te letten dat de voet minimaal 90 kilo weegt. Zo biedt het voldoende tegenwicht en kan de parasol niet omvallen wanneer er wind is.

Tip 2: Kijk naar de stevigheid van het doek

Ook het doek van de parasol moet voldoen aan een aantal criteria. Allereerst is het belangrijk dat het stevig is, zodat het goed bestand is tegen wind. De stevigheid kan je zien aan de hand van het gewicht. Een goede zweefparasol heeft een doek met een gewicht van minimaal 250 gram per vierkante meter. Let er daarnaast op dat het doek zonwerend en kleurvast is. Polyester heeft al deze eigenschappen.

Tip 3: Kies voor het juiste bedieningsmechanisme

Een zweefparasol is zwaar waardoor niet elk bewegingsmechanisme even goed werkt. De beste systemen zijn het katrol- en liersysteem. Bij het katrolsysteem trek je aan een touw, terwijl je bij de lier aan een hendel draait. Welk bedieningsmechanisme voor jou het meest geschikt is, hangt af van je eigen voorkeur. Het liersysteem is echter handiger voor mensen met weinig spierkracht.

Tip 4: Ga voor een zweefparasol die past bij je tuinmeubels

Last but not least: kies voor een zweefparasol die je mooi vindt én bij je tuinmeubels past. Alleen op die manier creëer je een mooi geheel en is het een echte meerwaarde voor je tuin. De kwaliteit is natuurlijk het belangrijkst, maar van een lelijke zweefparasol word je ook niet blij!

De beste zweefparasol vinden? Dat is niet zo moeilijk!

Zweefparasols bestaan in alle kleuren, modellen en maten. Het is dan ook normaal dat je het niet makkelijk vindt om te kiezen. Na het lezen van onze tips, is het gelukkig een fluitje van een cent om de beste zweefparasol voor in jouw tuin te vinden.

Je weet nu namelijk dat je moet letten op het gewicht van de voet, de stevigheid van het doek, het soort bedieningsmechanisme en het design. Al wat je nog hoeft te doen is naar de winkel gaan, een zweefparasol kopen die aan deze criteria voldoet en genieten!

 

Geef een reactie