TipsTuin

Een overkapping gezellig inrichten doe je zo!

Een overkapping gezellig inrichten doe je zo!

De lente is nu echt van start gegaan en de zon gaan we steeds meer zien. De dagen worden ook steeds langer en de meeste mensen zullen meer tijd gaan doorbrengen in de tuin. Ook al is het nu lente, het kan nog wel fris zijn en hoe fijn is het dan om een houten terrasoverkapping te hebben? Een overkapping in de tuin kan een hele leuke toevoeging aan je tuin zijn en op de wat frissere dagen kun je alsnog genieten van het buiten zijn. Ben je toevallig van plan eentje te gaan bouwen, bekijk dan ook eens de overkappingen van HomingXL om inspiratie op te doen. Heb je al een overkapping en heb je geen idee hoe je het gezellig kunt inrichten, hieronder vind je een aantal tips die je op weg gaan helpen.

Gebruik planten en bloemen

Dat planten en bloemen je tuin gezellig maken, dat is vast niks nieuws. We schreven er zelfs al een artikel over, namelijk ‘inspiratie voor een vrolijke en kleurrijke tuin’. Niet alleen is het leuk om je tuin te voorzien van groen, ook onder de overkapping is het super leuk om planten en bloemen neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een leuke olijfboom in een stoere pot, leuke hangplanten in een hoek of zet een mooie vaas met kunstbloemen op tafel. Planten en bloemen brengen veel gezelligheid en levendigheid met zich mee, dus ook zeker in een terrasoverkapping.

Koop een gezellige loungebank

Wil je optimaal genieten van je overkapping, koop dan zeker een fijne loungebank. Een loungebank is comfortabel én het ziet er ook nog eens gezellig uit. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten loungebanken van diverse materialen, kies een materiaal die past bij jouw stijl. Hou je van een strakke stijl, kies dan bijvoorbeeld voor een loungebank gemaakt van aluminium met kussens. Hou je meer van een natuurlijke uitstraling, koop dan een loungebank gemaakt van hout of rotan. Een loungebank kun je ook nog eens leuk aankleden met verschillende losse kussen en plaids, dit geeft veel gezelligheid.

Breng sfeer met buitenverlichting

Verlichting zorgt meteen voor veel sfeer en gezelligheid en ook in een overkapping is dit een must. Naast dat het er gezellig uitziet is het ook praktisch, zo kun je namelijk ook nog in de avonduren genieten van je terrasoverkapping. Qua verlichting kun je denken aan een leuke prikkabel die je op kunt hangen of mooie wandlampjes die sfeervol licht geven.

Wees niet bang om kleur te gebruiken

Ook kleur kan veel sfeer geven in een overkapping. Kies een kleur of meerdere kleuren die je bij jezelf vindt passen en de rest van de tuin. Koop bijvoorbeeld accessoires in verschillende kleuren. Heb je een wand in de overkapping, verf deze in een mooie kleur zodat de wand extra opvalt. Kleur gaat ervoor zorgen dat je overkapping alles behalve saai wordt!

Maak het af met accessoires

In huis kun je veel gezelligheid brengen met het gebruik van leuke accessoires, waarom dan niet in de overkapping? Leuke accessoires die een gezellige toevoeging hebben in een overkapping zijn bijvoorbeeld kussens, planten, een lantaarn, verschillende kaarsen, een buitenkleed of een mooie bijzettafel.

Tot slot, richt je overkapping vooral in alsof het je huis is en je zal zien dat het een hele gezellige ruimte wordt waar je graag verblijft. Met de bovenstaande tips wordt je overkapping een plek waar je graag wilt zijn en waar je optimaal kunt genieten van het buitenleven.

Geef een reactie