InterieurTips

De 3 grootste valkuilen bij het kopen van een nieuwe bank

De 3 grootste valkuilen bij het kopen van een nieuwe bank

Toe aan een nieuwe bank? Dan ben je je vast al een beetje aan het oriënteren op het web. Al snel kom je echter tot de conclusie dat het aanbod wel érg groot is. Er komen merken voorbij waar je nog nooit van gehoord hebt. Prijzen waar je U tegen kunt zeggen. Maar ook allerlei banken die eigenlijk wel bij jullie gezin passen. Hoe kan je een keuze maken als het aanbod zo ontzettend groot is? Als alles wel mooi lijkt te zijn? En er talloze banken zijn die binnen jouw budget passen. De meeste mensen slagen er uiteindelijk wel in om hun favoriete bank te kopen. En of dat nu harvink-banken zijn of een ander exclusief merk, dat maakt uiteraard niets uit. Het gaat er uiteindelijk om dat jij enorm van deze bank kunt genieten. Dat deze past binnen het interieur en jullie gezin.

Toch blijkt nog dikwijls dat er fouten worden gemaakt bij het kopen van een nieuwe bank. Je zal niet de eerste zijn die na aankoop in paniek de leverancier opbelt of het nog mogelijk is om de bank te ruilen. Of iemand die jaren aan een bank vastzit die eigenlijk helemaal niet zo’n goede keuze was. Zonde! Een bank vraagt immers om een flinke investering. Wil jij er zeker van zijn dat jij wél direct de juiste keuze maakt? Probeer dan de volgende 3 grootste valkuilen bij het kopen van een nieuwe bank te voorkomen. Dan kan je bijna nooit een verkeerde keuze maken.

1.      Geen rekening houden met de beschikbare ruimte

Veel mensen schatten hun woonkamer groter in dan het in werkelijkheid is. Het is ook vaak lastig te zien. Zeker als er nog spullen in staan of als hij al leeg is (en daardoor nóg groter lijkt). Hierdoor bestaat de kans dat je een grotere bank koopt dan past. Zonde! En geloof ons, je bent echt niet de eerste die met een verkeerde maat bank thuiskomt. Daarom geldt: meten is weten. Begin altijd met het meten van de beschikbare ruimte in huis. Is er wat speling? Houd dan ook rekening met de mogelijke loopruimte om de bank heen.

Vind je het lastig in te schatten hoeveel ruimte de bank straks in beslag zal nemen? Beleg dan de grond met tijdschriften, kranten of stoelen in de maten van de bank die je op het oog hebt. Zo zie je direct of dit kan in de woonkamer.

2.      Enkel letten op de uitstraling

 

Wat een prachtige bank! Je bent direct verkocht. Het maakt je eigenlijk niet meer uit hoeveel deze kost en hoe praktisch hij is. Je bent verliefd en je moet hem hebben. Eenmaal thuis kom je er echter al snel achter dat die stoffen bekleding (zonder afneembare hoes) wel heel onpraktisch is met jonge kinderen. Voordat je het weet zitten er vlekken in die je er nooit meer uitkrijgt. Daarom is het belangrijk dat je niet alleen op de uitstraling let, maar ook op het feit of de bank praktisch genoeg is voor jouw gezin.

3.      Geen rekening houden met de interieurstijl

Wees je ervan bewust dat de bank een allesbepalende factor is in de woonkamer. Daarom is het wel zo belangrijk dat deze aansluit op de rest van het interieur. Gelukkig zijn banken tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een bank is die past bij jouw interieurstijl. Wel goed om rekening mee te houden, want zo zorg je er in elk geval voor dat het een samenhangend geheel wordt.

Geef een reactie