InterieurTips

Zo richt jij jouw bureau slim in

Zo richt jij jouw bureau slim in

Een nieuw jaar is het perfecte moment om jouw bureau eens goed in te richten. Als je constant doorwerkt blijft er weinig tijd over om je bureau goed op te ruimen. Je herkent vast wel het moment dat je de volgende werkdag terug komt bij een chaotisch bureau. Door je bureau slim in te delen voorkom je dit. Een kleine investering hiervan gaat jou op lange termijn helpen met een opgeruimd bureau. En een opgeruimd bureau zorgt voor een opgeruimd hoofd!

Meubels

Ten eerste is het belangrijk dat je genoeg ruimte hebt om spullen op te slaan. De materiaalkasten bij Vinklisse zijn erg geschikt om werkmaterialen in op te slaan. Je hebt keuze uit verschillende groottes qua materiaalkasten. Ook zijn er diverse opbergmogelijkheden, zoals laden en legborden. Zo is er altijd een kast die past bij jou. Breng eerst in kaart hoeveel spullen je hebt en hoe je deze het best kunt opbergen. Een bureau met lades is ook handig. In de lades kan je spullen bewaren die je regelmatig gebruikt, zoals visitekaartjes, je agenda en pennen. Zo heb je dit snel bij de hand. In de materiaalkasten kan je spullen bewaren die je minder vaak gebruikt. Zet alles in een logische plek door spullen per thema te bewaren. Zo voorkom je dat je iets kwijtraakt.

Opruimsysteem

Het is slim om gebruik te maken van een opruimmethode. Een voorbeeld hiervan is het opruimsysteem van Getting Things Done. Hierbij volg je vijf stappen om productiever te werken. Het systeem van Getting Things Done gaat niet alleen over opruimen, maar ook over productiever werken in het algemeen. Hiermee leer je welke spullen je moet houden en welke spullen je weg kunt gooien. Je hoeft niet alles over te nemen van deze theorie. Je kunt de dingen die je handig vind overnemen. Daarnaast zijn er nog andere opruimmethodes, zoals de Marie Kondo methode.

Opruimrondje

Ondanks dat je genoeg opbergruimte hebt is het belangrijk om elke dag een klein opruimrondje te doen. Doe dit bijvoorbeeld de laatste vijf minuten van je werkdag. Zet hier een wekker voor zodat je hier aan herinnerd wordt. Als je in een flow zit kan je het namelijk vergeten om te doen. Tijdens dit opruimrondje bepaal je per item of je het nog nodig hebt of dat je het weg kunt gooien. Bewaar niet automatisch alles. Dit zorgt voor een grote hoeveelheid overbodige spullen.

Krijg je meteen zin om aan de slag te gaan? Meet dan eerst de afmetingen van je werkruimte. Zo voorkom je dat je een te grote kast besteld. Houd er ook rekening mee dat je voldoende beweegruimte overhoudt. Een te volle werkplek kan zorgen voor stress.

Geef een reactie