InterieurTips

Een staafmixer aanschaffen: welke is de beste?

Een staafmixer aanschaffen: welke is de beste?

Er zijn ontzettend veel apparaten in huis die je gebruikt. Het aanbod is in de meeste gevallen overrompelend. Zo ook bij de vele keukenapparaten, zoals blenders, tosti-ijzers en staafmixers. Wat als je door de bomen het bos niet meer ziet? In dit artikel vertellen we je alles over de staafmixer en welke de beste is.

Waarvoor gebruik je een staafmixer?

Een staafmixer is eigenlijk onmisbaar in je keuken, vooral wanneer je graag uit kookboeken kookt, zonder pakjes en zakjes. Misschien heb je al wel eens meegemaakt dat je bijvoorbeeld een soep wilde maken, maar geen staafmixer in huis had om de boel te pureren. Voorkom dit gevoel en koop een goede staafmixer.

Met een staafmixer kun je dus eten pureren, maar je kunt met veel staafmixers ook opkloppen, hakken, snijden, raspen, mengen en emulgeren. Ideaal voor het crushen van nootjes of ijs, het kloppen van slagroom, het snijden van ui en het raspen van kaas. Je kunt nagaan dat het hakken van nootjes veel meer vraagt van jouw staafmixer dan het kloppen van slagroom. Daarom is het aantal Watt maar ook het aantal toeren iets waar je goed op mot letten.

Waar let je op bij aanschaf?

Wanneer je een staafmixer wilt kopen, moet je goed bij jezelf bedenken waarvoor je hem gaat gebruiken. Wil je een allrounder die met geen enkele klus problemen heeft? Of kies je voor een goedkopere optie waarmee je puur gaat pureren? Over het algemeen geldt: hoe hoger het aantal Watt, hoe krachtiger de motor is. Je wilt natuurlijk niet dat je de motor van de staafmixer opblaast.

Je let ook op de staaf. Is deze gemaakt van roestvrij staal of van plastic? Roestvrij staal gaat meestal langer mee en verkleurt minder snel. Verder let je ook op de snelheden die je kunt regelen. Kun je alleen kiezen tussen een zachte en harde stand? Of heb je een draaiknop waarmee je wel acht verschillende standen kunt kiezen? Dat is belangrijk, want je wilt geen slagroom of hete soep om de oren hebben.

Welke accessoires kies je?

Veel staafmixers worden met accessoires geleverd. Denk bijvoorbeeld aan een hakmolen waarin je gemakkelijk uien snijdt, pesto maakt en noten hakt. Met een extra garde klop je gemakkelijk slagroom. Maatbekers die geleverd worden zijn meestal op de juiste maat van de staafmixer. Het is dus maar net waarvoor je de staafmixer gebruikt en wat je zelf al in huis hebt.

Welke staafmixer is de beste?

Welke staafmixer het beste is, heeft de expert Wooninformatie uitgezocht. De top-5 bevat twee keer een staafmixer van Braun. Alle staafmixers uit de test hebben een stalen staaf. Ze variëren in prijs van €32,99 tot €85,99. Afhankelijk van jouw wensen zijn ze eigenlijk allemaal de beste staafmixer, het is maar net wat je zelf zoekt en waar je voorkeuren naar uitgaan. Zo kun je types zonder accessoires krijgen, maar ook modellen met accessoires. In ieder geval komen deze vijf als sterk en goed uit de bus.

Geef een reactie