InterieurTipsWonen

Schrootkunst en meubelen populair in diverse interieurstijlen

Schrootkunst en meubelen populair in diverse interieurstijlen

Auto onderdelen zijn zeer geliefd bij het maken van kunst, woonaccessoires en meubelen. Steeds vaker zie je onderdelen of zelfs grotere gedeeltes van een auto terug in het interieur.

Auto onderdelen die passen bij een moderne of een industriële woning inrichting

Ook als je geen fan bent van auto onderdelen in je woning, kun je jouw woning verfraaien met zogeheten schrootkunst, meubels en accessoires. De oude auto materialen kunnen namelijk zo bewerkt worden door kunstenaars, dat het niet eens meer zichtbaar is dat het oude auto onderdelen waren. Er ontstaan door deze bewerkingen hele moderne strak uitziende meubels. Meubels die passen in een modern interieur maar ook een mooie toevoeging zijn bij een industriële woning inrichting. De auto-onderdelen zijn op te poetsen tot glimmende delen, maar ook een roestig kunstwerk kan zo z’n charmes hebben.

Auto meubelen voor in huis

Wellicht heb je ze vast wel eens gezien. Bankstellen gemaakt van de achterzijde van een auto of een barkruk van velgen. Als je op het internet zoekt op “meubels van auto onderdelen”,  dan kom je de prachtigste creaties tegen. Er zijn een aantal winkels in Nederland die ook daadwerkelijk alleen maar automeubels verkopen. Ben jij fan van deze stijl? Ga er dan gewoon een keer kijken en breid je interieur uit met één van deze mooi meubelen.

Woonaccessoires van auto meubelen

Ook de kleine auto onderdelen worden veelvuldig gebruikt om mooie dingen van te maken. Een lamp van een uitlaat of een poppetje van bougies zijn enkele voorbeelden. Ook de moertjes, tandwielen en ringetjes in een auto zijn perfect te gebruiken voor bijvoorbeeld een kunstwerk voor aan de muur.

Tuinkunst

Het leuke van deze auto onderdelen kunst, ook wel schrootkunst genoemd, is dat het ook geschikt is voor buitengebruik, in de tuin bijvoorbeeld. Je kunt dus ook hele leuke bloembakken, schapjes en zelfs een complete BBQ kopen, allemaal gemaakt van oude auto onderdelen.

Grijp deze kans en start je eigen kunstwerk

Is jouw auto kapot gegaan en dienen er onderdelen vervangen te worden? Koop de onderdelen dan op besteonderdelen.nl en bewaar de defecte delen nadat je auto gerepareerd is. Heb je geen inspiratie en weet je niet wat je van deze onderdelen kan maken? Zoek dan het auto onderdeel op het internet op en kijk wat anderen ervan gemaakt hebben. Start vandaag nog met het maken van je eigen schrootkunst of auto meubelstuk. Geen zin om iets zelf te maken van de oude auto onderdelen? Maak dan een kunstenaar in je omgeving blij met het schrootafval van jouw auto.

Geef een reactie