InterieurTipsWonen

Zelf een vloer gieten

Zelf een vloer gieten

Wil je graag een gietvloer in huis halen en ben je zelf redelijk technisch? Het is ook mogelijk om zelf een vloer te gieten. Tenminste, als je beschikt over de juiste materialen en het nodige gereedschap. Daarnaast moet je natuurlijk wel enigszins handig zijn, als je twee linkerhanden hebt kun je beter een expert inschakelen. Uiteraard kan je wel goedkoper uit zijn als je het een en ander zelf kan doen. Al is het alleen maar het voorbereiden van de ondergrond om de nieuwe vloer te gieten. We vertellen je graag wat meer over wat je precies nodig hebt om een gietvloer te leggen en waar je rekening mee moet houden als je aan de slag gaat om zelf een vloer te gieten.

Wat heb je nodig?

Er zijn niet veel winkels waar je terecht kan om het gereedschap bij de materialen in huis te halen waarbij je zelf een vloer kan gieten. Je kan hiervoor wel terecht bij de Epoxy winkel. Een reguliere gietvloer bestaat uit een aantal onderdelen, allereerst is er de ondervloer, die moet hechten aan de bestaande ondergrond, dit wordt ook wel een schraplaag genoemd. Vervolgens wordt de kunststof substantie aangebracht die de gietvloer vormt. Als laatste wordt er een coatinglaag aangebracht die ervoor zorgt dat je de nieuwe vloer in iedere gewenste kleur kan afwerken.

benodigheden Zelf een vloer gieten

Waar moet je rekening houden?

Als je hebt besloten om zelf een vloer te gaan gieten dan zijn er een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden met een aantal hebben we hierboven al kort even genoemd. Zo moet de bestaande ondergrond geheel egaal en stofvrij worden gemaakt. Er mag geen rommel of vuil op blijven liggen. Anders kan de nieuwe vloer niet goed hechten aan de ondergrond. Houd er ook rekening mee dat de vloer in een keer goed moet worden gegoten. En daarna ongeveer een dagje nodig heeft om te drogen. In de tussentijd moet de vloer met rust gelaten worden zodat er geen vreemde plekken ontstaan. Er zijn op internet, via de bovenstaande link, ook handleidingen te vinden waarin in een aantal stappen wordt beschreven hoe je zelf eenvoudig een vloer kan gieten.

Toch een gietvloer specialist inhuren?

Klinkt het allemaal wat te moeilijk of zie je het toch niet zitten om er zelf mee aan de slag te gaan? Dan kan je er natuurlijk altijd voor kiezen om alsnog een vakman in te huren. Er zijn tegenwoordig in iedere regio wel specialisten te vinden die je kunnen helpen bij het gieten van een mooie vloer. Neem bijvoorbeeld ook eens een kijkje op de website van Gietvloer.net waar je diverse bedrijven met elkaar kan vergelijken.

Geef een reactie