AlgemeenSlaapkamer

3 tips om ruimte te besparen in de slaapkamer

3 tips om ruimte te besparen in de slaapkamer

De slaapkamer wordt vaker vergeten dan ons lief is. Dit is immers enkel de ruimte waar je in slaapt. Waarom zou je hier dan extra aandacht aan schenken? Een logische gedachte, maar niet juist. Heb je wel eens beseft dat je ruim 8 uur per dag in de slaapkamer doorbrengt? Dat is één derde van de gehele dag. De kans is dus groot dat je hier juist de meeste tijd in huis doorbrengt. Dan is het toch zonde als je hier minder aandacht aan schenkt? Dit moet de ruimte zijn die juist de meeste aandacht ontvangt. Maar hoe doe je dat als de slaapkamer maar relatief klein is? Je kunt hier dan niet alle mooie meubels plaatsen die je nodig hebt? Bovendien doet een rommelige ruimte ook niets goeds voor de sfeer in de slaapkamer.

Hoog tijd om dus ook te ontdekken hoe je de kleine slaapkamer meer sfeer geeft én tegelijkertijd meer ruimte bespaart. Hier zijn 3 tips om extra ruimte te besparen in de slaapkamer!

1.      Kies voor het juiste bed

Het bed is natuurlijk het centrale middelpunt van de gehele slaapkamer. Dit is het belangrijkste meubelstuk en bepaalt ook voor een groot deel de sfeer. Voordat je gaat kijken voor een nieuw bed bij Stuntbed is het dan ook belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Zorg er allereerst voor dat je weet welk formaat bed je kwijt kunt. Hoeveel ruimte is er precies beschikbaar?

Het bed mag best wel de nodige ruimte in beslag nemen, maar probeer wel te voorkomen dat je door de keuze van het bed geen ruimte meer overhoudt voor resterende meubels. Zorg er in elk geval voor dat je ook een kledingkast en eventueel twee nachtkastjes in de ruimte kunt verwerken. Dan is in elk geval aan de belangrijkste meubels gedacht.

2.      Maak gebruik van de hoogte van de slaapkamer

Opvallend genoeg maken we vooral gebruik van de beschikbare ruimte op de grond of de ruimte die op ooghoogte te zien is. Bedenk echter ook dat de meeste kamers relatief hoog zijn. Het is dan ook gek om hier geen gebruik van te maken. Zeker niet wanneer je al ruimte tekort komt. Monteer daarom de nodige planken of een speciaal opbergsysteem op hoogte. Hier kun je enkele spullen kwijt die je niet dagelijks of wekelijks nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een gedeelte van je 4-seizoenendekbed, boeken, enzovoorts.

3.      Maak gebruik van multifunctionele meubels

Er zijn ontzettend veel verschillende creatieve opbergsystemen mogelijk. Zogenaamde multifunctionele meubels komen met name in kleine ruimtes zeer van pas. Denk bijvoorbeeld aan een opberg boxspring. Deze boxspring biedt extra opbergruimte aan de onderkant. Dit valt totaal niet op in de slaapkamer, maar biedt wel genoeg extra ruimte voor dekbedden, beddengoed, kussens of andere zaken die je uit het zicht (maar wel in de buurt) wilt opbergen.

Naast multifunctionele bedden zijn er ook bijvoorbeeld kasten met een ingebouwd bureau. Zo zie je dat je door slim te kopen of zelf te maken een alles-in-één meubelstuk kunt gebruiken. Dat bespaart veel ruimte en zo geniet je van alles wat je nodig hebt in de moderne slaapkamer.

Geef een reactie