SlaapkamerTipsWonen

De belangrijkste voor- en nadelen van een latex matras

latex matras voor en nadelen

Latex matrassen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Door de enorme vraag naar dit soort matrassen, zien we ook dat het aanbod enorm is toegenomen. De groeiende vraag naar dit product is natuurlijk niet voor niets. In de afgelopen jaren hebben latex matrassen een enorm goede reputatie opgebouwd. Steeds meer mensen genieten van dit matras. Maar waarom neemt de populariteit voor dit product steeds meer toe? Wat zijn dan de voordelen van een latex matras? Belangrijker nog: zijn er ook nadelen waar je rekening mee moet houden? Daarover lees je meer in dit artikel.

De voordelen van een latex matras

Overweeg jij om een latex matras aan te schaffen? Dan ben je vast benieuwd naar de voordelen. Wij zetten deze voor jou op een rijtje.

  • Latex is een natuurproduct. Hierdoor kunnen we spreken van een milieuvriendelijk productieproces. In onze samenleving is het de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden om aan het milieu te denken. Duurzaam leven is de norm geworden. Het is dan ook niet gek dat we vooral naar natuurproducten op zoek gaan als we een matras willen kopen. Een latex matras is dan ook zeker geschikt.
  • Een latex matras ligt ook nog eens zeer comfortabel. Laten we eerlijk wezen, dat is uiteraard ook één van de belangrijkste kenmerken van een matras: het comfort. Maar waardoor kan een latex matras de natuurlijke lichaamshouding ondersteunen? Dit komt vooral door de veerkrachtige eigenschappen van het latex. Latex is van nature een comfortabel product, deze buigt en veert mee met iedere beweging. Zeker voor koppels is dit heel fijn. Zo merk je vrijwel niets van elkaars bewegingen en wordt de nachtrust niet onnodig verstoord.
  • Wist je dat een latex matras ook nog eens zeer hygiënisch en antibacterieel is? Als je snel last hebt van allergieën of andere gezondheidsproblemen, is latex zeker een verstandige keuze. Dit komt doordat latex een slechte voedingsbodem is voor huisstofmijt of schimmels. Hierdoor blijft het matras veel schoner.
  • Latex is ontzettend duurzaam. Niet alleen omdat het een natuurproduct is, maar ook omdat het over een zeer lange levensduur beschikt. Een latex matras gaat gemiddeld zo’n 7 tot 10 jaar mee. Kies je voor een extra dik matras? Dan gaat deze soms wel tot maar liefst 15 jaar mee. Een duurzame keuze dus. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

voordelen van een latex matras

 

Nadelen van een latex matras

Natuurlijk kleven er ook wel wat nadelen aan een latex matras. Dit is immers bij ieder product zo. Gelukkig zijn de nadelen van een latex matras slechts op enkele vingers te tellen. Bovendien zijn deze nadelen zeer persoonsgevoelig. Zo kan een matras snel warm aanvoelen. Zeker voor mensen die snel transpireren of het gauw warm hebben is dit geen fijn idee. Daarnaast is een latex matras ook niet goedkoop. Latex is een relatief dure grondstof, daardoor kan de prijs voor een latex matras ook hoger zijn dan je gewend bent. Bedenk echter wel dat latex matrassen tevens veel langer mooi blijven, hierdoor haal je de kosten er uiteindelijk weer uit.

Is een latex matras geschikt voor jou? Dat is afhankelijk van jouw eigen wensen. De voordelen liegen er echter niet om!

Geef een reactie