TipsVerbouwenWonen

Een huislift: de vrijheid die het met zich mee brengt

Een huislift de vrijheid die het met zich mee brengt

Als u overweegt een lift aan te schaffen, dan gaat u vanzelfsprekend op zoek naar informatie. Of u nu een huislift wilt aanschaffen vanwege fysieke klachten of omdat u gewoon extra luxe en comfort wil toevoegen aan uw huis. Voor velen is een huislift een belegging die in de toekomst erg veel vrijheid met zich meebrengt.

De kosten van een huislift

Omdat vrijwel ieder huis anders is, is het moeilijk om een inschatting te geven van de kosten voor het installeren van een huislift. In de meeste gevallen hangen de kosten af van de gewenste grootte, de afmetingen, het hefvermogen en het aantal stopplaatsen.

Voorafgaand aan het plaatsen van de lift wordt er allereerst een opening gemaakt in de gewenste verdiepingen van uw huis. Vervolgens wordt er een schacht geplaatst waar de elektriciteitskabels aan worden bevestigd, tot slot wordt de liftcabine geplaatst.

Het interieur van de liftcabine is volledig afhankelijk van uw eigen stijl. Tegenwoordig zijn huisliften in talloze  soorten, maten en stijlen te verkrijgen. Ze kunnen compleet op maat gemaakt worden in de kleur en stijl die u wilt.  Zo zijn er genoeg designs en materialen waaruit u vrij uit kunt kiezen om uw lift geheel naar wens te laten maken. 

De kosten van een huislift

Onderhoud

Het is raadzaam om een jaarlijks onderhoudscontract af te sluiten met de leverancier van uw huislift. Let goed op bij het ondertekenen van een onderhoudscontract dat de klantenservice altijd goed bereikbaar is. Zo komt u nooit voor onverwachte problemen te staan. Daarnaast is het ook aan te raden om een externe partij in te schakelen die uw lift periodiek controleert of alles mechanisch nog werkt zoals het zou moeten werken. Na afloop van de keuring voorziet hij of zij de lift van een keurmerk.

De plaats van de huislift

Ook de plaats van de huislift is niet geheel onbelangrijk. U heeft namelijk wel genoeg ruimte nodig om de lift vrij te gebruiken. Gelukkig hebben huisliften vandaag de dag niet veel ruimte meer nodig. De meeste huisliften hebben een oppervlakte van 100 x 120 centimeter. Welke afmetingen u nodig heeft is afhankelijk van uw eisen en wensen. Is de lift bijvoorbeeld bedoeld voor iemand die minder slecht te been is en heeft hij of zij daarvoor een rolstoel nodig? Dan is de oppervlakte van 100 x 125 al geschikt.

Een huislift kan een goede oplossing zijn wanneer u niet wilt verhuizen vanwege uw fysieke beperkingen. Met een huislift kunt u voortaan overal in uw huis moeiteloos komen. Natuurlijk kunt u altijd beter zelfstandig onderzoek verricht voordat u een huislift besluit aan te schaffen.

Met het juiste advies komt u al een heel eind.

Geef een reactie