Tips

Een zegelring: symbool van traditie

Een zegelring- symbool van traditie

Als iets symbool staat voor traditie, dan is het toch wel de zegelring. De zegelring wordt al eeuwenlang door mannen gedragen. In vroeger tijden had deze ring een functie, naast het feit dat het een decoratief mannensieraad was. Hier konden namelijk documenten mee verzegeld worden.

Doorgaans was het familiewapen gegraveerd in de zegelring, en werd de ring van vader op zoon doorgegeven. Een traditie welke eeuwenlang in stand werd gehouden.

Hedendaags wordt de zegelring vaak gekocht zonder gravure, al beginnen ringen met wapen- of monogram gravures wel een grote comeback te maken.

Online sieraden bedrijf DiamondsByMe heeft deze ring opgenomen in de collectie, en biedt een uitgebreide variëteit aan zegelringen. Of het nu met een rond zegel is of met een achthoekige, DiamondsByMe biedt het allemaal.

Een zegelring met wapengravure

De zegelring met monogram of wapengravure is dan ook een van de specialiteiten van dit bedrijf geworden.

De details die bij een gravure zichtbaar worden zijn verbluffend! DiamondsByMe werkt namelijk nauw samen met ‘s werelds beste graveurs, die gespecialiseerd zijn in hun ambacht.

De gravure wordt minutieus met de hand geplaatst, wat resulteert in een ambachtelijk gemaakte zegelring met wapengravure, welke je heel gemakkelijk online hebt besteld.Een zegelring met wapengravure

Mogelijke wapengravures bij zegelringen

Met enkele klikken creëer je je eigen zegelring, waarbij je zelf de combinatie van het edelmetaal en de steen kunt samenstellen. Er is een keuze uit negen verschillende steensoorten, allen geschikt om een gravure in te zetten. Maar de meest populaire keuze voor een gravure is wel de blauwe lagensteen.

Deze steen is de tweekleurige agaat, met een blauwe bovenlaag en een donkerblauwe onderlaag. Zodra je wapen of monogram hierin gegraveerd wordt, komt de donkerblauwe onderlaag tevoorschijn, en ontstaat een mooi contrasterend en opvallend effect.

Naast de zegelringen met steen, biedt DiamondsByMe zegelringen waarbij het wapen rechtstreeks in het metaal gegoten of gegraveerd wordt. Het rechtstreeks in metaal graveren is een vak apart, en ook hier kan DiamondsByMe met trots zeggen dat alleen de beste graveurs werken aan hun ringen.

Het aanleveren van jouw wapen kan via email. Bovendien kun je kiezen hoe gedetailleerd je jouw wapen wilt hebben. Je kunt afhankelijk van je budget, kiezen voor een redelijk simpele gravure bestaande uit jouw wapenschild, tot zeer gedetailleerde gravures met banieren en helmen.

Sealing of reading

De medewerkers van DiamondsByMe zullen je bij een wapengravure vragen of deze voor sealing of voor reading gemaakt moet worden. Voor sealing betekent dat de zegelring de functie krijgt dat deze voor het verzegelen van documenten gebruikt kan worden. Het wapen wordt dan in spiegelbeeld gegraveerd.

Bij reading heeft de gravure een puur decoratieve functie, en wordt deze niet gespiegeld.

Dames zegelringen bij DiamondsByMe

Niet alleen voor de heren is bij DiamondsByMe een collectie zegelringen te vinden. Wegens grote populariteit is recent ook een collectie zegelringen speciaal voor dames beschikbaar gemaakt.

Ben jij op zoek naar een persoonlijk sieraad dat bol staat van traditie? Start dan jouw eigen traditie bij DiamondsByMe met een zegelring met wapengravure!

Geef een reactie