TipsVerbouwen

Hoe bescherm je jezelf tijdens het klussen?

Hoe bescherm je jezelf tijdens het klussen

Het klusseizoen stopt nooit. Er is altijd wel iets binnen of buitenshuis te doen. Of het nu gaat om het opnieuw behangen van een kamer of het afbreken van een muur, goede bescherming is altijd een aanrader. Welk product past goed bij je project? Niet iedere klus heeft dezelfde mate van bescherming nodig. Bij Mastertools hebben ze een breed aanbod aan beschermende kleding en accessoires. In dit artikel worden een paar bescherming items opgenoemd en wanneer je die het beste kan gebruiken.

Fijne werkkleding

Voor ieder project, groot of klein, is het aan te raden niet je beste kledingstukken aan te trekken. Draag vooral iets wat comfortabel zit. Bij kleine klussen zoals verven is die jaren oude joggingbroek voldoende. Bij zwaardere klussen waarbij vonken ontstaan is een vuurvast materiaal zeker gewenst. Mastertools heeft hier zeker over nagedacht. Ze hebben een groot aanbod aan gereedschap en hebben daarnaast ook passende werkkleding. Dit maakt het zoeken naar iets geschikts erg makkelijk.

Werkhandschoenen

De handschoenen, wie kent ze niet? Handschoenen heb je voor veel verschillende doeleinden. Zo heb je bijvoorbeeld trilling dempende werkhandschoenen. Deze geven een betere grip en bovendien bescherming tegen mechanische risico’s en koude temperaturen. Trillingen van zware elektrische apparaten hebben op de lange termijn een negatief effect op het lichaam. Met deze handschoenen werk je niet alleen nu fijn, maar ook later.

Gehoorbescherming

Wat zeg je? Geen idee chef! Het is geen verrassing dat goede gehoorbescherming terug te vinden is in dit artikel. Veel apparaten maken een hoop herrie en je kan daar heel de dag in staan. Een geluid vanaf 80 decibel kan al schadelijk zijn en geluiden vanaf 120 decibel kunnen je gehoor direct beschadigen. Geluid van 80 decibel zou je 8 uur per dag ‘veilig’ kunnen horen. Bij elke extra 3 decibel wordt het effect verdubbeld. Bij 83 decibel kun je er nog maar 4 uur veilig in werken. Ben je van plan een kettingzaag te gebruiken (+- 105 decibel)? Dan zou je hier maar 1 minuut veilig in kunnen staan. Goed idee om te investeren in een geluiddempende koptelefoon. (Trouwens ook aan te raden bij thuiswerkers met kinderen.)

Kniebescherming

Werk je graag in de tuin of ga je een nieuwe vloer leggen? Dan kan het best zo zijn dat je veel op je knieën gaat leunen. Kniebescherming is simpel en effectief. Dit voorkomt een hoop pijn tijdens en na het werk. Naast de welbekende matjes, zijn er ook individuele kniebeschermers die om elke knie vastzitten. Zo kun je altijd opstaan zonder het matje te hoeven verschuiven.

Geef een reactie