TipsWonen

Trapleuning in kleur, wat is er mogelijk?

trapleuning in kleur

Je bent op zoek naar een trapleuning, maar wil dat deze aansluit bij de rest van de trap en de uitstraling van je interieur. Dit kan invloed hebben op de vorm van de trapleuning, maar zeker ook op de houtsoort en de kleur. Waar moet je op letten bij het kopen van een trapleuning en wat is er mogelijk met kleur? 

Vorm van de leuning

Als je een trapleuning gaat kopen is het goed om na te denken wat je wilt gaan uitstralen. Ga je voor een klassieke uitstraling? Kies dan voor een leuning met sleutelgat of dubbele duimgreep. Wil je juist meer een strakke uitstraling dan zou vierkant ook rechthoekig goed tot zijn recht komen in jouw huis. De meest gekozen leuningen, zijn leuningen met een ronde vorm. Dit is neutraal en zal in elk interieur passen. In de webshop van Houtcompleet.nl vind je een uitgebreid assortiment leuningen in allerlei vormen.

Houtsoort 

Elke houtsoort heeft zijn eigen voor en nadelen. De meest verkochte houtsoort is grenen. Dit is een lichte houtsoort en was tot op heden de goedkoopste houtsoort. Een nadeel van grenen is dat dit een vrij zachte houtsoort is, waardoor er snel deukjes in komen. Wil je een stevige en niet te dure leuning? Ga dan voor beukenhout! Nog een vaak gekozen houtsoort is eiken. Dit is een hardhout met een mooie uitstraling. Deze zie je vaak terug in oude huizen of in huizen met een combinatie van oud en nieuw.

Kleur

Het kan natuurlijk zo zijn dat je je trapleuning een kleur wil gaan geven. Kies dan voor een beukenhouten leuning. Hier kun je alle kanten mee op. Je kunt de leuning dan in de gewenste kleur lakken. Het is vaak ook mogelijk om je trapleuning gegrond geleverd te krijgen. Bijvoorbeeld wit of zwart gegrond. Dan hoeft je hem enkel nog af te lakken in de kleur naar keuze. Het is bij de meeste bedrijven niet mogelijk om de leuning afgelakt in kleur te bestellen. Dit heeft twee redenen: 

  1. Tijdens het monteren van de leuning kan deze nog beschadigen. Het is beter als de grondverf beschadigd dan je afgelakte leuning. Het beste is dus dat de leuning afgelakt wordt wanneer deze aan de muur hangt. 
  2. De kleur van de leuning kan anders uitkomen. Zelfs RAL kleuren hebben niet altijd hetzelfde eindresultaat. Een ander merk of andere basis van de verf kan al kleurverschil veroorzaken. Het is dus het beste om alles in huis met hetzelfde merk verf af te lakken. 

Geef een reactie