Slaapkamer

Met deze tips maak je een slaapkamer romantisch

Verlichting slaapkamer

De slaapkamer, oftewel: the place where the magic happens. Romantiek is belangrijk voor het hebben van een goede relatie, maar door drukte in het dagelijks leven schiet het er wel eens bij in. Het helpt al enorm om je slaapkamer een beetje romantisch in te richten. We geven je vier tips.

1. Een comfortabel bed

Het bed is misschien wel het belangrijkste element in de slaapkamer. Je spendeert aardig wat uren in bed en dus is het wel zo fijn als je matras comfortabel ligt. Met een goede nachtrust begin je de dag vol energie en heb je wellicht aan het einde van de dag nog energie over voor romantiek met je partner.

Naast een comfortabel matras is het ook belangrijk dat het bed er een beetje gezellig en romantisch uitziet. Schaf daarom mooi beddengoed en sierkussens aan. Ook een extra zacht deken is een aanrader.

2. Kleuren zijn belangrijk

Kleuren spelen een grote rol in het romantisch maken van je slaapkamer. Maar pas op: de slaapkamer is er niet alleen maar voor romantiek. Ook rust is zeer belangrijk. Rood is uiteraard de kleur van de liefde, maar met teveel rood creëer je een onrustige sfeer in de slaapkamer. Gebruik in plaats van rood daarom pasteltinten.

3. Verlichting maakt het af

De meeste standaard verlichting in de slaapkamer is niet bepaald romantisch te noemen. Je kunt de slaapkamer al een stuk romantischer maken door kaarsen aan te steken. Helaas is dit niet altijd de beste keuze in verband met brandveiligheid. Schaf daarom led dimmers aan waarmee je het licht in de slaapkamer kan dimmen. Zo creëer je een zwoele sfeer op een veilige manier.

4. Ruim je slaapkamer op

Stel je partner en jij hebben de smaak te pakken en vinden de weg naar de slaapkamer. Eenmaal daar aangekomen liggen er meerdere vieze kledingstukken op de vloer, lege koffiemokken hebben zich verzameld op het nachtkastje en het bed is niet eens opgemaakt. De romantiek is dan ineens ver te zoeken.

Zorg er daarom voor dat je slaapkamer altijd netjes opgeruimd is. Zo voorkom je een anticlimax en gaat de romantische sfeer niet verloren.

Geef een reactie