AlgemeenInterieurTipsWonen

De nieuwste trend op interieurgebied: Perzische tapijten

We zien al jaren dat er steeds meer Oosterse invloeden in interieurs terugkomen, zoals mozaiek lampen en gouden accessoires. Maar de echte toppers op dit gebied zijn natuurlijke Perzische tapijten. Met zo’n kleurrijk kleed geef je de hele ruimte in één keer een hele Oosterse look, en maak je het gezellig en aangenaam. Perzische tapijten kun je onder andere kopen bij Koreman in Maastricht. Daar zijn ze namelijk gespecialiseerd in het inkopen van alleen de allermooiste, handgeknoopte tapijten uit het Midden-Oosten. Deze halen ze al jarenlang naar Nederland om hier door te verkopen aan de consument. Ze zijn dan ook regelmatig in allerlei landen in het Middn-Oosten te vinden om deze kleden in te kopen, want dat doen ze het liefst zelf. Zo kunnen ze de kwaliteit ervan waarborgen en alleen de mooiste designs uitzoeken. Bespaar je dus de moeite om het hele internet of alle winkels af te zoeken naar mooie Oosterse tapijten, want bij Koreman hebben ze die voorselectie alvast voor je gedaan.

Perzische tapijten combineren goed met vintage meubels

Naast deze Oosterse trend zien we natuurlijk ook steeds meer vintage meubels en accessoires. Kringlopen zijn tegenwoordig niet meer aan te slepen, en vrijwel iedereen heeft wel iets tweedehands of vintage in huis staan. En het leuke is, deze twee stijlen combineren ontzettend goed met elkaar. Perzische tapijten hebben namelijk dezelfde, ietwat doorleefde en rauwe look als vintage meubels, waardoor ze super goed matchen. Je ziet dit soort tapijten dan ook heel vaak in vintage winkels, of ze nu nieuw gekocht zijn of ergens op de kop getikt. Want door de mooie doorleefde look van dit soort tapijten doen ze het natuurlijk tweede- of derdehands ook nog super goed. Vind je dat geen fris idee? Dan kun je beter een nieuw exemplaar kopen. Dan kun je bovendien precies die kleur en dat patroon uitzoeken die je zelf het mooist vindt, en dat wordt met een tweedehands exemplaar natuurlijk stukken lastiger.

Oosterse meubels kopen in Maastricht

In de showroom van Koreman kun je overigens niet alleen van die prachtige Perzische tapijten kopen, maar ook allerlei meubels in Oosterse stijl. Ook deze hebben ze zelf uitgezocht in het land van herkomst, en naar Nederland laten verschepen. Je koopt er dus altijd een meubel dat ambachtelijk is gemaakt, en niet een industrieel gefabriceerd meubel waarvan er honderden, of zelfs duizenden bestaan. Je bent in deze winkel dus aan het juiste adres als je dol bent op deze traditionele stijl, maar wel perse een uniek meubel wilt. De meubels uit deze winkel zijn stuk voor stuk met aandacht gemaakt, en enkel van kwalitatief goede materialen. Daarmee creëer je dus heel gemakkelijk een persoonlijk interieur, vol met items die een verhaal hebben. Dat is weer eens wat anders dan al die standaard meubels uit de bekende woonwinkels!

Geef een reactie