Tuin

Kiezen voor het beste kunstgras

Kiezen voor het beste kunstgras

Een mooi gazonnetje is iets wat veel mensen tegenwoordig willen. Het geeft een bepaalde sfeer in je tuin of zelfs op je balkon wat veel mensen toch graag willen. Toch zit er een hoop onderhoud aan een grasveld. Het gras moeit regelmatig gemaaid worden, maar daarnaast kunnen er ook snel kale plekken of lelijke dingen ontstaan in je gras. Iets wat veel mensen tegen houd, het is vaak de moeite niet waar vinden ze. Maar wil je wel de lusten en niet de lasten? Dan is kunstgras de ideale oplossing voor jouw. Ook dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ondertussen zijn er veel verschillende vormen en maten van kunstgras. De vraag die jij jezelf dus eigenlijk moet afvragen is: welk kunstgras past bij mij en mijn gezin?

De kracht van PE-gras

De doel van de fabrikant is eigenlijk om zo goed mogelijk echt gras na te maken. Je wilt de uitstraling hebben van echt gezond gras, maar niet de lasten om het te onderhouden. Het doel van de fabrikanten is dan dus ook om dat na te maken, voor iedereen het perfecte gazonnetje. Alleen welke past bij jouw situatie? Ook dit is verschillend voor iedere persoon. Het ligt aan de grote van je gewenste grasveld, maar ook aan de hoogte en het gebied waar je woont. Over het algemeen is PE-gras bijna altijd wel een goeie optie. PE-gras staat in de top van kunstgras dat het meest op echt gras lijkt. Met een mix van groene kleurtinten en zachte polyethyleen vezels is het de beste oplossing. Het is makkelijk schoon te houden en lijkt heel realistisch. Ook is het makkelijk te installeren en is het verschil tussen echt gras en PE-gras minimaal.

Het is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, meestal met een poolhoogte van 3 tot 4 cm. Wat een groot voordeel geeft als je kinderen of huisdieren hebt die er op spelen. Dit zorgt voor de verzachtende ondergrond die niet snel beschadigd of kapot gaat. Kies voor uv-bestendig kunstgras met een W-vormige kunstgras vezel. Dan weet je zeker dat je optimaal kan genieten van je gazonnetje en dat het lang genoeg mee gaat.

Wat bepaalt de prijs en kwaliteit van kunstgras?

Veel verschillende soorten betekent ook veel verschillende prijzen en kwaliteit normen. Maar hoe komt dit tot stand? Een goeie overweging van bepaalde factoren is dan ook een goed idee om mee te beginnen. Bedenk voor jezelf welke stijl je wilt, wat het budget is, de textuur en hoe het aangebracht moet worden. Nadat je alle feiten op een rijtje hebt kan je onderzoek gaan doen naar de producten zelf. Kijk dan ook naar de materialen, goedkope opties voegen soms dingen toe die absoluut niet nodig zijn. Bekijk ook waar het wordt neergelegd, en wat voor activiteiten erop worden gedaan. Spelen er kinderen of huisdieren op? Lopen er regelmatig mensen over heen? En ga zo maar door. Allemaal belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden.

Anderen eigenschappen hebben ook invloed op kunstgras en op de prijs en kwaliteit. Houd dus ook rekening met de afmeting van je tuin waar het kunstgras moet komen. Wat is de ondergrond waar die op moet komen, stenen of een zandondergrond? Ook andere veiligheid zaken spelen een grote rol in de kwaliteit en prijs. Is het brand gevoelig? Is het waterbestendig? En ga zo maar door. Meestal is het antwoord op al deze vragen dat PE-gras beter is dan PP-gras.

Hoe kies je het beste kunstgras?

Kunstgras is de optie als je minimale onderhoud wil en toch de voordelen van een mooi gazonnetje. De bovenstaande vragen zijn belangrijk om te beantwoorden voor jezelf, om zo de juiste keuze te maken. Over het algemeen is PE-gras de duurzaamste en beste optie. Je kan ook altijd nog advies vragen bij de fabrikant, of de des betreffende winkel.

 

Geef een reactie