Tuin

Welke hekaccessoires bestaan er?

Welke hekaccessoires bestaan er?

Heel veel mensen hebben een hek, dit kan zowel in de voortuin als in de achtertuin zijn. Meestal heb je geen hek als je in een appartementencomplex woont. Maar er is veel meer wat je hebt voor een hek als dat je misschien beseft, er bestaan namelijk hekaccessoires. Hieronder vertellen we je welke hekaccessoires er bestaan.

Poortslot

Als eerste heb je het poortslot, dit is een handige accessoire als je een hek hebt waar je in en uit moet lopen, maar je ook graag op slot wilt doen. Je hebt verschillende soorten sloten die je op je hek kunt zetten. Zo heb je de draaivergrendeling, met een simpele handomdraai doe je zo je poort op slot. Ook heb je magnetische vergrendelingen. Als laatste heb je ook nog automatische vergrendelingen die je op afstand kan bedienen, als je een duur huis hebt is het zeker de moeite om hierin te investeren.

Scharnieren

Scharnieren zijn meestal onderdeel van een hek, maar wist je dat scharnieren ook kunnen bijdragen aan de uitstraling van je hek? Zo heb je smeedijzeren scharnieren die voor een ambachtelijke uitstraling zorgen. Ook heb je verborgen scharnieren als je voor een strak hekontwerp wilt gaan.

Decoratie

Dan heb je ook nog decoratie voor je hekken. Zo heb je bloembakken en hangende mandjes die je aan je hek kan hangen om het net even wat leuker te maken. Ook kun je decoratie ophangen die te maken hebben met feestdagen, denk bijvoorbeeld aan kerst of halloween. Je kan tijdens de kerst bijvoorbeeld kerstverlichting om je hek heen hangen en tijdens halloween slingers. Mocht je nog een hekwerk kopen willen, kijk dan eens bij de hekken van Hekkenwereld.

Veel mensen hebben een hek in hun voor- of achtertuin staan, maar niet veel mensen weten dat je ook allerlei accessoires hebt voor dit hek. Zo heb je een poortslot, die er voor zorgt dat het gedeelte van het hek die open en dicht gaat, ook op slot kan. Je hebt een draaislot, magnetisch slot en een automatisch slot die je op afstand kan besturen. Ook scharnieren kunnen accessoires zijn omdat ze bijdragen aan de vormgeving, denk aan smeedijzeren scharnieren of verborgen scharnieren. Als laatste heb je ook nog decoratie om je hek mee te versieren. Zo heb je hangende bloembakken, maar je kunt er ook voor kiezen om met de feestdagen je hek te versieren, zoals kerst en halloween.

Geef een reactie