InterieurWonen

Sfeervolle elektrische haard in ieder interieur

Sfeervolle elektrische haard in ieder interieur

De elektrische haard is ondertussen al een bekend verschijnsel. Nog niet zo heel lang geleden werden elektrische haarden niet serieus genomen. De techniek was simpelweg nog niet ver genoeg om echt vuur geloofwaardig te benaderen, maar dat ligt nu wel anders. De elektrische haard is nu volwassen en wordt steeds vaker in één adem genoemd met meer traditionele haardsoorten zoals de gashaard en de houtkachel. Elektrische haarden worden niet per sé warm, waardoor elektrische haarden erg geschikt zijn om in te bouwen in wanden of meubels. Maar wist u dat er nu ook een ruime keuze vrijstaande elektrische haarden bestaat?

Waarom kiezen voor een elektrische haard vrijstaand terwijl hij ook kan worden ingebouwd?

Toegegeven; elektrische haarden kunnen erg fraai en bijzonder worden ingebouwd. Maar wanneer u een haard zoekt die direct alle aandacht op zich weet te vestigen is een vrijstaande elektrische haard absoluut het overwegen waard. Vrijstaande elektrische haarden zijn nu verkrijgbaar in de meest afwijkende vormen en formaten. Sommige modellen zijn geïnspireerd door het klassieke model houtkachel. Andere types zijn juist erg modern vormgegeven en passen qua design moeiteloos bij de meest trendy interieurstijl. Door het alsmaar groeiende assortiment is er altijd wel een vrijstaand model dat u zal aanspreken.

Een groot voordeel van de vrijstaande elektrische haard is de vrijheid die u heeft qua plaatsing. Omdat er in een elektrische haard geen verbranding plaats vindt hoeft u ook niet rekening te houden met factoren die bij alle andere types haard wel belangrijk zijn. Imitatievuur geeft geen rook die afgevoerd moet worden, dus is er ook geen rookgasafvoerkanaal nodig. Zuurstof is ook niet meer belangrijk, een elektrische haard toont de mooiste vuurillusie zonder rook en zonder lucht. U kunt een vrijstaande elektrische haard dus vrijwel overal plaatsen zonder voorwaarden of lastige restricties. Het enige wat een elektrische haard nodig heeft is een aansluiting op het stroomnetwerk!

Twijfelt u al even over de aanschaf van een haard? U verlangt naar meer sfeer en gezelligheid, maar ziet op tegen de complexe installaties en ingewikkelde verbouwingen die soms bij traditionele haarden komen kijken? Maak dan eens nader kennis met het elektrische vuur. Vergeet achterhaalde vooroordelen over de elektrische haard. De techniek heeft echt een enorme sprong voorwaarts genomen en het niveau dat nu bereikt is zal u gegarandeerd verrassen! Van levensechte rook tot aan ultra-realistische vlammen en vonken. De haard van de toekomst kan wel eens elektrisch worden!

Geef een reactie