InterieurSlaapkamerTipsWonen

5 tips voor een feng shui slaapkamer

5 tips voor een feng shui slaapkamer

Als er een ruimte is in huis waar ontspanning cruciaal is, dan is het wel je slaapkamer. Met feng shui kun je deze ruimte omtoveren tot een heerlijke rustige en serene ruimte. En dat is zeer belangrijk voor een goede, diepe nachtrust. Vaak wordt de slaapkamer al snel een wat rommelige ruimte met losse kleding, nachtkastjes vol met kleine spullen en een veelkleurig geheel van dekbedden en accessoires. Dat bevordert je relaxte gevoel natuurlijk niet. Lees even mee hoe je met wat simpele feng shui regeltjes je slaapkamer tot een oase van rust maakt. Echt een cadeautje aan jezelf.

De locatie van je bed

In de feng shui is de juiste locatie van je bed allesbepalend. Plaats het hoofdeinde bij voorkeur op het oosten. Zet het bed zo ver mogelijk verwijderd van de deur. De diagonale hoek tegenover de deur is meestal een goede plek. Zorg ervoor dat je om het bed heen kunt lopen en het bed niet direct op de grond staat maar op de juiste hoogte. Plaats het hoofdeinde van het bed tegen een muur zonder ramen of uitzicht. 

Beperk de kleuren & materialen

Ruimtes die zijn ingericht met maar een paar en liefst ook neutrale, kleuren en materialen, stralen direct een bepaalde rust uit. Beperk daarom het aantal kleuren en materialen voor deze ruimte. Stem de kleuren en materialen ook op elkaar af zodat ze samen een mooi geheel vormen. En natuurlijk mag je best een wat fellere kleur kiezen als accent dat je in een plaid of paar accessoires laat terugkomen. Kies ook voor rustgevende kleuren zoals aardetinten, neutralen, pastelkleuren of wit of grijs.

Berg losse spullen op

In de feng shui belemmeren rommel en losse spullen de doorstroming van energie. Maar goed, wanneer je een mooie opgeruimde en schone ruimte binnenkomt, dan voel je dit zelf natuurlijk ook direct. Ruim al je losse spullen dus op in de lades van je nachtkastje of een doos onder je bed. Weet je niet waar je je kleding van de vorige dag moet laten? Tegenwoordig zijn er handige dressboys te koop. Dit is een soort uitgebreidere kledinghanger waar je al je kleding aan kunt ophangen. Plaats een paar accessoires of planten en bloemen die bijdragen aan de schoonheid van de ruimte.

Zachte materialen, warmte en sfeer

In de feng shui staat de slaapkamer naast ontspanning ook voor warmte en intimiteit. Met een paar accenten in warme kleuren zoals oranje, roze en rood kun je wat sfeervolle accenten toevoegen. Plaats ook warme natuurlijke sfeerverlichting of kaarsen in je slaapkamer. Deze dragen bij aan een gevoel van warmte en intimiteit. En denk ook aan zachte fluffy plaids en extra kussens op je bed.

Vermijd elektrische apparatuur

Feng shui is gebaseerd op het in balans brengen van yin en yang. Voor een optimale energie in je slaapkamer, kun je sommige dingen daarom beter buiten deze ruimte houden. Plaats je batterij-laders, televisie, pc, laptop, elektrische wekker et cetera dus in je woon- of werkkamer. Deze hebben namelijk een negatieve invloed op je nachtrust. Plaats ook liever geen kunstmatige verlichting of spiegels in deze ruimte. Zo weet je zeker dat je heerlijk ontspannen slaapt.

Geef een reactie