InterieurTipsWonen

Hoe kies je een geschikte vloer voor de kinderkamer?

geschikte vloer kinderkamer

Een vloer is allesbepalend voor de uitstraling van de kinderkamer. Zodra je een nieuwe kinderkamer gaat maken of de huidige kamer een make-over geeft, mag een nieuwe vloer dan ook eigenlijk niet ontbreken. Natuurlijk moet deze wel praktisch zijn. Hier wordt immers urenlang met auto’s en poppen gespeeld, wordt er regelmatig iets omgestoten en zijn rennen en springen geen uitzondering. Het is belangrijk dat de vloer hier tegen bestand is

Maar waar moet je dan precies rekening mee houden? Is een prachtige houten vloer geschikt of kan je toch beter voor pvc of laminaat kiezen? In dit artikel geven we een aantal tips om snel een geschikte vloer voor de kinderkamer te vinden!

Uitstraling van de vloer

Natuurlijk is functionaliteit heel belangrijk, maar het oog wil ook wat! Daarom is het ook verstandig om op de uitstraling van de vloer te letten. Belangrijker nog: welke uitstraling past bij de stijl van de kinderkamer? In kinderkamers zien we meestal lichte vloeren, omdat deze beter te combineren zijn met kleurrijk speelgoed, beddengoed en de algehele vrolijke uitstraling van de ruimte. Bedenk wel dat je op een lichte vloer sneller viezigheid ziet.

De meeste mensen zijn dol op de uitstraling van een houten vloer. Er is dan ook geen enkele reden om deze niet in de kinderkamer te plaatsen. Onthoud wel dat een houten vloer om enig onderhoud vraagt om mooi te blijven. Kies bovendien voor een kwalitatief houtsoort, zodat de kans op splinters veel kleiner is en je kind zich niet onverhoopt zal bezeren. Wil je wel de uitstraling van een houten vloer, maar niet de ‘last’ van het onderhoud? Kies dan voor pvc! De moderne pvc vloeren zijn tegenwoordig niet meer van echt hout te onderscheiden en zijn tevens veel makkelijker te reinigen.

Hoe kies je een geschikte vloer voor de kinderkamer?

Minder contactgeluid

Kinderen spelen over het algemeen veel op de grond. Met de auto’s racen door de kamer, een theekransje met de poppen of gewoon ouderwets stoeien tussen broers en/of zussen. Het is daarom belangrijk dat er zo min mogelijk contactgeluid ontstaat. Niet alleen prettig voor jou als ouder, maar ook voor de buren en andere mensen in de nabije omgeving. Ook handig als je puberzoon nog even zijn huiswerk wilt maken en het jongste lid van de familie besluit om al zijn speelgoed uit de kast te trekken. Dat bespaart jou een hoop stress en ruzies! Door voor de juiste vloer te kiezen, verminder je het contactgeluid én daar heb je als ouders zelf ook profijt van; stilletjes de kamers uit sluipen als de kids slapen is geen enkel probleem meer.

Vloerverwarming

Omdat kinderen meestal op de grond spelen is het belangrijk dat deze over een aangename temperatuur beschikt. Bij laminaat of een houten vloer is een speelkleed eigenlijk noodzakelijk in de winter. Maar dat hoeft natuurlijk niet! Ook bij deze vloeren kan je eenvoudig vloerverwarming aan laten leggen. Zo geniet jouw kleintje altijd van een comfortabele plek om te spelen en heeft deze bovendien ook minder last van koude voeten bij het verlaten van zijn bedje. Wil je vloerverwarming in combinatie met een houten vloer laten plaatsen? Vraag dan een deskundige om advies. Dit vraagt namelijk om een speciale legmethode, zodat jouw vloer mooi blijft en nooit meer krom trekt.

Geef een reactie