SlaapkamerTips

Een bed kopen – Wij geven je tips zodat je ’s beter slaapt

bed kopen

Als je op zoek bent naar een geschikt bed, kijk dan eens naar de volgende de volgende informatie. Hier leer je meer nuttige criteria voor de keuze van je geschikte bedtype, evenals aanbevelingen van luxe bedden.nl. Als je nog steeds op zoek bent naar nuttige tips voor het kopen van bedden, lees dan verder.

Waar kan ik het bed het beste neerzetten?

Tijdens het slapen laden we onze batterijen op met energie, en een gezonde slaap in een comfortabel bed is op zijn beurt de basis voor ons lichamelijk welzijn. Het bed is daarom een van de belangrijkste meubels in huis.

Het bed ligt ver weg van de woonkamer, bij voorkeur in een aparte kamer waarin we tot rust komen en bijkomen. Waar moet het bed zich bevinden, naast de deur, voor het raam, aan de muur of in het midden van de kamer? De beste manier om te weten te komen welke positie bijzonder geschikt is voor het bed, is door vooraf verschillende posities uit te proberen. Een klein bed kan “verloren” lijken in het midden van een grote kamer. Een groot bed in een kleine slaapkamer is te smal.

Hoog laag bed: Hoe moet het bed frame er uitzien?

Bij de keuze van het bed frame speelt persoonlijke smaak een doorslaggevende rol – met of zonder hoofdbord, hout of gestoffeerd bed bijvoorbeeld. Het bed frame zelf moet echter aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Een voldoende framedikte van minstens 25 mm zorgt voor de nodige stabiliteit.
  • Tweepersoonsbedden moeten voorzien zijn van een centrale sledepoot, zodat noch de lattenbodem noch het matras doorbuigen.
  • Als het bed breder is dan 140 cm, zijn twee lattenbodems (of alternatieve lattenbodems) en twee individueel te plaatsen matrassen zinvol.
  • Een verstelbaar lattenbodem wordt steeds populairder om in bed te lezen of tv te kijken.
  • Vraag naar geschikte matrassen, niet alle types zijn voldoende flexibel.

hoog laag bed

Afmetingen en hoogte van het bed

Naast de grootte van het ligvlak is de hoogte een belangrijk aspect. De standaardhoogtes variëren van ongeveer 40 tot 50 cm. De zogenaamde comforthoogte is tussen de 50 en 60 cm, en wordt ondertussen ook steeds populairder bij jongeren, deze bedhoogtes maken het opstaan en gaan liggen een stuk gemakkelijker.

Een klassiek eenpersoonsbed van 1 x 2 meter, een tweepersoonsbed voor twee personen heeft de grootte van twee eenpersoonsbedden en bestaat meestal uit twee gescheiden matrassen. Een zogenaamd “queen-size bed” is een bed met een matras uit één stuk van minstens 1,50 x 2 meter. Een “king size bed” heeft een matras uit één stuk met een minimale afmeting van 2 x 2 meter.

Houten bed

Massief houten bedden zijn altijd een goede keuze. Deze natuurlijke bedden stoten geen schadelijke stoffen uit die het binnenklimaat kunnen schaden of allergieën kunnen veroorzaken. Bij de keuze van het hout moet ook rekening worden gehouden met het milieuvriendelijke aspect.

Gestoffeerd bed

Een gestoffeerd bed is in de klassieke zin een bed met een met stof of leer bekleed hoofdbord, sommige hebben ook een extra gestoffeerd frame. Een hoofdbord is praktisch en geeft een beschermend gevoel tijdens het slapen. Wie graag in bed leest, doet er goed aan om een ondersteunend hoofdbord te gebruiken. Bovendien beschermt een hoofdbord de muur en voorkomt onaantrekkelijke wrijvingssporen. Het biedt ook bescherming tegen de tocht die achter het bed circuleert.

Boxspring bed

Het boxspring bed verovert de slaapkamer omdat het ongelooflijk comfortabel en gezellig is. Een boxspringbed bestaat uit een onderstel, bovenmatras en topper.

Neem een goede maat! Zelfs als je een bed koopt….

Kies voor een groter ligvlak in plaats van voor iets meer ruimte rond het bed. Het kan niet vaak genoeg worden benadrukt dat een persoon ongeveer een derde van zijn of haar leven in bed doorbrengt. Deze tijd is enorm belangrijk voor ons welzijn en voor ons lichamelijk en geestelijk welzijn. Meer weten over de bedden van bedden.nl, klik dan hier!

Geef een reactie