Tips

Verwarmen en koelen met de mobiele airco

Verwarmen en koelen met de mobiele airco

Comfortabel wonen hoort natuurlijk een lekker temperatuurtje bij en dat kan op verschillende manieren tot stand gebracht worden zowel in de winter als tijdens de hoogtijdagen in de zomer. Maar hoe voorkom je koude dagen in de winter en snikhete dagen in de zomer? De cv-ketel die is uitstekend in het verwarmen van het huis maar vraagt nogal veel van de energierekening, de warmtepomp is helemaal hip alleen dient je woning volledig geïsoleerd te zijn en voorzien te zijn van speciale radiatoren of vloerverwarming, infrarood verwarming, ventilator en ga zo maar door. Er zijn genoeg mogelijkheden betreffende het beheersen van het klimaat in huis. Maar wel eens nagedacht over een mobiele airco?

Wat is een mobiele airconditioning?

Mobiele airconditioners zijn eenvoudig verplaatsbare kleine warmtepompen waarmee warme en koude lucht van een bepaalde ruimte weggezogen kan worden en via een slang naar buiten afgevoerd kan worden. Hierbij wordt er gekoelde en ontvochtigde lucht weer terug de woning ingeblazen. De mobiele airco heeft als twee hoofdfuncties het afkoelen of het verwarmen van een ruimte. De mobiele airco beschikt over koelmiddel, een compressor en een ventilator. Het koelmiddel heeft als voornaamste functie het afkoelen van de lucht die door de airco heen gaat. De compressor zorgt ervoor dat het koelmiddel over de ingaande lucht verspreid wordt. De ventilator heeft als taak om de gekoelde lucht door de ruimte te verspreiden.

Hoe werkt een mobiele airco?

De werking van een mobiele airco is als volgt; de ventilator zuigt warme of koude lucht vanuit de ruimte in huis naar de mobiele airco. In de mobiele airco wordt de lucht gekoeld of verwarmd door de condensator. Zodra de lucht de gewenste temperatuur bereikt heeft wordt de lucht de ruimte ingeblazen. Overtollig warme of koude lucht wordt afgevoerd naar buiten.

De mobiele airconditioning is altijd voorzien van een afvoerslang. De warme en koude lucht dient ergens naartoe geleid te worden. De afvoerslang heeft als taak om deze lucht naar buiten te leiden. Daarom is een raam afdichting in de te koelen of verwarmen ruimte een must. Anderzijds komt de ruimte weer in aanraking met de buitenlucht wat ertoe zal leiden dat de ruimte wederom warm of koud wordt. Hierdoor zal de airco nog meer zijn best moeten doen om de ruimte op de gewenste temperatuur te krijgen. Een mobiele airco zonder slang bestaat eigenlijk niet. Dan kom je al gauw in de watergekoelde mobiele airco’s terecht of de luchtkoelers. Deze zijn minder krachtig dan de traditionele airco’s.

Waar koop ik een mobiele airco?

In principe kun je bij de meeste elektronica specialisten een mobiele airco in het assortiment vinden. Doe eerst eens onderzoek via het internet of laat een specialist langskomen om de kamer op te meten om zodoende de juiste mobiele airco met het juiste vermogen aan te schaffen. Een mobiele airco kun je online heel gemakkelijk op de kop tikken. Er zijn vele webshops voorhanden die met behulp van een webdesign bureau over een slimme online marketing strategie beschikken en hierdoor heel eenvoudig vindbaar zijn via het internet. Doe voordat je overgaat naar de aankoop van een mobiele airco eens research over wat voor modellen er zijn en wat je precies nodig hebt.

Voordelen van een mobiele airco op een rijtje:

– Supersnel verwarmen of koelen van een ruimte

– Neemt alleen elektriciteit

– Weinig tot geen ruimte voor nodig

– Goedkoper in aanschaf dan andere verwarmingsapparaten of verkoelende machines

– Eenvoudig te installeren

– Snel en heel simpel verrijdbaar dankzij de wielen aan de onderzijde

– Stil en op afstand bedienbaar met zelfs mogelijkheden tot het instellen van een timer

– Vraagt weinig tot geen onderhoud

Geef een reactie