TipsTuin

Doe inspiratie op voor de inrichting van een tuin

Doe inspiratie op voor de inrichting van een tuin

Niet alleen je woon-, eet- en bijvoorbeeld slaapkamer wil je op gezellige wijze inrichten. Dit geldt ook voor de tuin. Zeker in de zomer is het er fijn vertoeven! Terwijl de bijen om je heen zoemen, geniet jij van een kop koffie of thee en je spelende kinderen. Hoe zou jij de tuin bij je woning inrichten, wanneer je deze volledig opnieuw mocht ontwerpen? Kies je voor een groot gazon met een aantal borders voorzien van heesters en planten, of ga je juist voor een wat groter terras met overkapping? Over de overkapping gesproken, een overkapping gezellig inrichten is net zo belangrijk als het sfeervol inrichten van je woonkamer! Leg bijvoorbeeld een duurzaam buitenkleed neer, kies voor een comfortabel tuinmeubel en vergeet de verlichting niet. De verlichting doet veel met de uitstraling van een tuin als geheel. 

Lees alvast meer over het inrichten van de ruimte onder een overkapping op deze website: https://lamella.nl/overkapping-gezellig-inrichten/. De foto’s op deze website bieden je veel inspiratie voor de inrichting van jouw overkapping. 

Maak een plattegrond voor de indeling van je tuin 

Het inrichten van een tuin begint bij het uitwerken van een plattegrond. Welke elementen mogen straks niet in de tuin ontbreken? Hoe groot moet het terras worden om hier alle tuinmeubelen op kwijt te kunnen? Ga je voor een makkelijke, ruime picknicktafel of kies je voor een hoekbank op het terras? Vul de basis van de tuin aan met verschillende extra’s. De overkapping is er een voorbeeld van. Ook zou je naar een tuinhuis, een blokhut of bijvoorbeeld een tuinkamer kunnen kijken. Een tuinkamer lijkt veel op een overkapping, met het verschil dat de zijkanten en voorzijde ervan afsluitbaar zijn. Zo zit je hier ook in de herfst en winter beschut om van het groen in de tuin te genieten. 

Let op de periode waarin planten bloeien 

Wanneer de indeling van de tuin eenmaal vaststaat, is het zaak om aan de slag te gaan met de planten en heesters die je hierin wilt combineren. Let er hierbij op, dat planten vaak niet het hele jaar door in bloei staan. Combineer planten die in januari bloeien met zomerbloeiers, evenals dat je in het najaar nog een paar kleurrijke planten wenst. Zo is de tuin het hele jaar door mooi! Het geeft je een blij, vrolijk gevoel. Zelfs op de donkere, natte dagen in november en december. Wat zijn jouw favoriete vaste planten voor in de tuin? 

Geef een reactie