DuurzaamTipsWonen

3 redenen waarom een warmtepomp een must is

3 redenen waarom een warmtepomp een must is

De warmtepomp is definitief doorgebroken. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere Europese landen laat de verkoop van deze duurzame verwarmingssystemen al jaren achter elkaar dubbele groeicijfers zien. Wat deze toegenomen populariteit precies verklaart? We zetten de 3 belangrijkste redenen voor je op een rij.

1. Je woning wordt meer waard

De techniek staat voor niets! De afgelopen jaren hebben warmtepompsystemen op het gebied van efficiëntie hele grote stappen gezet. Sommige systemen zijn in staat voor elke verbruikte kWh aan elektriciteit maar liefst het zesvoudige aan warmte-energie terug te leveren. Hiermee bespaar je aanzienlijk op energiekosten. Dat niet alleen: een dergelijke verduurzamingsslag vertaalt zich ook in een hoger energielabel van je woning. Een lucht-water warmtepomp draagt in de praktijk al snel bij aan een verbetering van 1 à 2 labelstappen.

lucht-water warmtepomp 

2. Je bent onafhankelijk(er) van gas

Er is veel te doen om de Groningse gaswinning. De gaskraan wordt langzaamaan stopgezet en hierdoor komt de gasprijs flink onder druk te staan. Al jaren op rij stijgen de gasprijzen. Naar alle waarschijnlijkheid zet deze trend zich ook de komende jaren voort vanwege de afgekondigde belastingverhogingen op gas. Aardgasvrij wonen wordt, kortom, steeds lucratiever.

3. Je verlaagt je ecologische voetafdruk

Warmtepompen verwarmen je woning op basis van duurzame energiebronnen. Dit heeft veel impact op je CO2-uitstoot. Een goed geïsoleerde woning met een lucht-water warmtepomp stoot gemiddeld 700 kilo minder CO2 uit dan met een gasgestookte HR-ketel. Wanneer je besluit de benodigde elektriciteit voor de warmtepomp zelf op te wekken of groene stroom af te nemen bij een duurzame elektriciteitsaanbieder, kun je zelfs volledig circulair wonen.

Comfortabel én duurzaam wonen

Waarom een warmtepomp een must is? Je bespaart op je energiekosten, je investeert in de waarde van je woning én je bent onafhankelijk(er) van grillen uit de gasmarkt.

En dit alles zonder in te boeten op comfort. Wist je dat een aantal warmtepompsystemen van Gasvrij zelfs volledig geruisloos zijn?

 

Voor meer informatie: www.gasvrij.nu

Geef een reactie