TipsVerbouwenWonen

De buitenkant van je huis een nieuwe look geven

De buitenkant van je huis een nieuwe look geven

Je woning is waar je je thuis voelt. Je wilt graag dat het uiterlijk van je huis past bij jouw stijl. Om je hierbij te helpen hebben we een aantal tips die je kunt gebruiken om de buitenkant van je huis een nieuwe look te geven.

Buitenmuur verven

Een van de meest bepalende kenmerken van je woning is de gevel. Door deze een andere kleur te geven, krijgt je huis al een heel andere uitstraling. De kans bestaat dat je huis lijkt op de andere woningen in de wijk. Een nieuw kleurtje maakt hier het verschil. Er zijn diverse stappen die je moet zetten voordat je kunt beginnen met verven, zoals oude voegen verwijderen, de buitenmuur voorbereiden en meer. Om te beginnen stel je een nieuw kleurenpallet samen voor je woning. Welke kleuren wil je gebruiken voor de buitenmuur, de kozijnen, de voordeur en eventueel het dak? Met een kleurenpallet is het makkelijker te bepalen hoe je het huis wilt aanpassen. Je ziet meteen of kleuren goed bij elkaar passen. Je kunt je buitenmuur verven in een frisse, lichte kleur. Deze kleuren laten je huis groter lijken, terwijl donkere kleuren het tegenovergestelde doen. Kijk naar de architectuur van je huis. Welk effect past hier mooi bij? Nadat je een keuze hebt gemaakt, ga je kijken naar de andere kenmerken van je woning, zodat je er een mooi gebalanceerd geheel van kunt maken.

Nieuw dak

Heb je gekozen voor een lichte buitenmuur? Dan past een donker dak hier mooi bij. Een dak met donkere kleuren houdt het ontwerp van je huis in balans. Deze combinatie geeft het een landelijke uitstraling.  Ga je liever voor een andere stijl? Een rieten dak heeft een bijzonder uiterlijk en staat erg goed bij woningen met een lichte kleur. Neem de kleur van het rieten dak op in je kleurenpalet voor je een geschikt rietdekkersbedrijf gaat inschakelen. Als je de stenen muur van je huis graag wilt behouden, zonder deze te verven, kun je het alsnog een ander uiterlijk geven door bijvoorbeeld de kozijnen wit te verven. Dit past erg goed bij een stijlvol rieten dak.

Voortuin verzorgen

Nu je keuzes hebt gemaakt voor de gevel en het dak, is het belangrijk dat je de voortuin ook goed verzorgd. Zorg ervoor dat het ontwerp van de voortuin in balans in met de buitenkant van je huis. Heeft de buitenmuur een rustig ontwerp? Dan kun je de voortuin gebruiken om meer kleur aan de woning te geven. Kies mooie bloemen, planten, grind en stenen om van je voortuin een geheel te maken. Is de gevel van je huis vrij druk en kleurrijk? Geef je voortuin een rustiger ontwerp om het in balans te houden.

Geef een reactie