BadkamerVerbouwen

Hier moet je op letten bij het kopen van een nieuwe douchedeur!

Hier moet je op letten bij het kopen van een nieuwe douchedeur!

Een douchedeur speelt een ontzettend belangrijke rol tijdens het douchen. Deze voorkomt dat het water buiten de douche terecht komt. Handig, want zo hoef je na een uitgebreide douchebeurt niet eerst alles te drogen. De badkamer blijft heerlijk droog en jij kunt onbezorgd genieten van een lange douche. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren, maar dan moet je uiteraard wel over de juiste douchedeur beschikken.

De douchedeur kan op verschillende manieren worden bevestigd. Een veel gebruikte methode is het plaatsen van de deur tussen twee wanden. Hierbij wordt ook wel gesproken van een nisdeur. Ook wordt de deur vaak in combinatie met andere douchewanden geplaatst. Hiermee creëer je een mooie uitstraling en geniet je van een complete cabine. Douchedeuren zijn tegenwoordig in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor is er altijd wel één die bij jouw wensen en de uitstraling van de badkamer past. Ben jij benieuwd welke douchedeur voor jou het meest geschikt is en kom je er maar niet uit? In dit artikel vertellen we je precies waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe douchedeur.

Meten is weten

Bij het kopen van een nieuwe douchedeur is het natuurlijk vooral belangrijk dat deze goed past. Een net niet passende douchedeur kan wellicht zelfs niet helemaal geplaatst worden of sluit de douche alsnog niet goed af, waardoor er nog steeds water langs de randen kan sijpelen. De juiste maat is dan ook van essentieel belang. En hierbij geldt: meten is weten!

Gelukkig zijn douchedeuren tegenwoordig in werkelijk allerlei soorten afmetingen verkrijgbaar. Hierdoor kun je zelfs voor de meest vreemde maat een geschikte oplossing vinden. Bovendien zijn de meeste douchedeuren verstelbaar. Wanneer de maat niet geheel aansluit is deze dan eenvoudig te verstellen. Let op: dit is geen oplossing voor ieder meetfoutje, want vaak gaat het hierbij slechts om een centimeter of twee.

Open en dicht

Ook belangrijk om rekening mee te houden is de manier waarop de douchedeur opent en sluit. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende systemen mogelijk. Hierdoor is het gebruiksgemak een stuk groter geworden, maar dan moet je natuurlijk wel weten welk mechanisme het beste bij jou past.

Hou er rekening mee dat niet alle deuren even goed in iedere ruimte passen. Zo zal een draaideur (ook wel swingdeur genoemd) minder goed passen in een zeer kleine badkamer. Dit komt voornamelijk doordat de draaicirkel dan in de meeste gevallen wordt geblokkeerd door een object of wand. Daarom is het belangrijk om voor kleinere ruimtes een deur te kiezen die minder ruimte in beslag neemt. Een populair alternatief hierbij is de zogenaamde schuifdeur. Deze heeft geen extra ruimte nodig bij het openen en sluiten, waardoor hij in iedere ruimte geplaatst kan worden.

Enkele deuren die tevens geschikt zijn voor een kleine badkamer zijn schuifdeuren en de deuren die zowel naar binnen als buiten kunnen openen en sluiten.

Kosten

Het kostenplaatje is natuurlijk ook iets om rekening mee te houden. Douchedeuren zijn in alle soorten, maten en prijscategorieën verkrijgbaar. De prijs is met name afhankelijk van het merk, de afmetingen en de dikte van het glas. Een douchedeur met een minimale dikte is logischerwijs goedkoper dan een douchedeur met dikker glas. Bedenk wel goed dat deze ook stukken stabieler is en meer tegen een stootje kan.

Geef een reactie