Duurzaam

Zonnepanelen meerwaarde voor je woning

Zonnepanelen meerwaarde voor je woning

Als je een eigen woning hebt, is het goed om te bekijken hoe het duurzamer kan. Hoe kun je investeren, je investering snel terug verdienen en toch iedere maand zelf besparen? Zonnepanelen kunnen daarin de oplossing bieden. Maar hoe hoog is het rendement van de zonnepanelen? Dit hangt af van een aantal factoren. Het gaat eerst over het soort zonnepaneel. Je hebt een aantal merken en deze hebben weer een andere afkomst. Zo heb je de monokristallijn-zonnepanelen en deze geven gemiddeld gezien het hoogste rendement. Dan heb je ook nog de polykristallijn-zonnepanelen. Het zijn dunne film-zonnepanelen, die erg goedkoop zijn, maar ze geven wel het minste rendement.

Rendement en factoren

Er zijn nog meer factoren die van invloed zijn op het rendement van de zonnepanelen.  Maar wat je ook dient te weten, is dat het plaatsen van de zonnepanelen van invloed is op het rendement. Als je ze namelijk op een plat dak plaatst, kun je zelf de hellingshoek bepalen. Het kost wel meer als je panelen op een plat dak wilt laten plaatsen. Je behaalt het hoogste rendement als je de panelen richt op het zuiden met een hoek van 35 graden. Ook de weersomstandigheden hebben uiteraard invloed op het rendement. Als er volop zon is, leveren deze ook meer rendement op.

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

De zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van 25 jaar als er geen sprake is van schade. Het is van belang de panelen goed te onderhouden en ervoor te zorgen dat ze goed schoon blijven. Zorg dat je hier dan ook alles over te weten komt, zodat je de levensduur van je panelen kunt verlengen. Ieder jaar weer kun jij geld terug verdienen en besparen door nu te investeren in zonnepanelen.

Geef een reactie