DuurzaamTipsWonen

Tip: maak een speelgoedkist van lichtgewicht populierenhout

speelgoedkist

Ben je al tijden op zoek naar een manier om het speelgoed van je kids op een veilige en praktische manier op te bergen? Ben je op zoek naar een speelgoedkist die iets toevoegt aan jouw interieurstijl? Waarom ga je dan zelf niet aan de slag met het maken van een speelgoedkist van lichtgewicht populierenhout? Het is anno 2018 helemaal hot om zelf meubels te maken. Deze trend speelt niet alleen in op de noodzaak om duurzamer en zuiniger te leven, maar ook op het feit dat we meer natuurlijke elementen in huis willen halen. Daarnaast is het een leuke manier om je woning een stuk persoonlijker te maken en je kinderen een groot plezier te doen. Populieren multiplex is een fijn materiaal voor het maken van meubelstukken in huis. Deze houtvorm is gemakkelijk te bewerken en enorm licht in gebruik, waardoor deze ideaal is voor het gebruik door kinderen. Populieren multiplex bestellen doe je natuurlijk niet zomaar, zeker niet als je eigenlijk nog maar weinig afweet van deze bijzondere houtvorm. In deze blog lees je alles over populieren multiplex en waarom deze over de meest perfecte eigenschappen beschikt voor het maken van een speelgoedkist.

De voordelen van populieren multiplex

Populieren multiplex is enorm populair voor het gebruik binnenshuis. Dit is dan ook met goede reden, aangezien deze houtvorm over enorm veel voordelen beschikt. Let er echter wel op dat je populierenhout nooit buitenshuis gebruikt, dit hout is niet bestand tegen vocht en kan daardoor poreus worden. Benieuwd naar de voordelen van populieren multiplex? Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet:

  • Populieren multiplex is enorm gemakkelijk te bewerken. Hierdoor is het een fijn materiaal om mee te werken als beginnend doe-het-zelver.
  • Deze houtvorm is uniek in zijn klasse door het lage gewicht dat hij met zich meedraagt. Dit is ideaal voor constructies waar gewicht een belangrijke rol speelt.
  • Populieren multiplex staat bekend om zijn unieke uitstraling binnenshuis. Het is moeilijk om niet gecharmeerd te worden van de bijzondere uitstraling van deze planken. Daarnaast is het mogelijk om door kwaliteitsaanduiding te bepalen welke planken in het zicht komen te liggen en welke juist achterwege worden gelaten, zo vorm je gemakkelijk het beste eindresultaat.

multiplex

Kwaliteitsaanduidingen van multiplex

Als je hout online bestelt, zal je bij multiplex al gauw zien dat er gesproken wordt over kwaliteitsaanduidingen. Hiermee wordt niet bedoeld dat de ene plank sterker of kwalitatiever is dan de andere plank, maar wordt er gekeken naar het aangezicht van de planken. Laten we als voorbeeld de B/BB aanduiding gebruiken. Bij een populieren multiplex zal dit betekenen dat de voorkant (B) beschikt over een fraai aangezicht. Deze is enorm mooi te noemen en kan gemakkelijk in het zicht geplaatst worden. De achterkant (BB) is echter minder mooi. Hier zie je de afwerkingen goed zitten en zijn de lagen minder mooi zichtbaar. Hierbij wordt dan ook aangeraden om deze als achterkant van een constructie te houden. Door deze kwaliteitsaanduidingen is het enorm gemakkelijk om de juiste planken bij elkaar te bestellen, ook als je dit online doet.

Geef een reactie